Bizim Ev'de çocukların pasta heyecanı

Çeşitli etkinliklerle engellilere sosyal yaşam alanı oluşturmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi, engelli ve engelsiz çocukları bir araya getirerek birlikte ilk pasta yapma deneyimi yaşattı. Çocukların birbirleriyle kaynaşması için düzenlenen etkinlikte, Özel Bilişim Etüt Merkezi’nden gelen 15 öğrenciyle Bizim Ev’de bulunan 10 engelli çocuk birlikte pasta yaptı. Yeni arkadaşlıkların da temelinin atıldığı mutfakta, çocuklar pastanın içine sevgilerini de katarak paylaşmanın engel tanımadığını bir kez daha gösterdiler.

Yaptıkları pastaları pişmesi için fırına veren çocuklar, Nilüfer Belediyesi tarafından engelliler için özel dizayn edilmiş Bizim Ev’in parkında gönüllerince eğlendiler. Bizim Ev’de yer alan oyun gruplarından kas hastası çocuklar için tahterevalli, engellilerin rahat, güvenli ve yardıma ihtiyaç duymadan kullanabileceği salıncak ve tırmanma barında birlikte vakit geçiren çocukların heyecanına ortan olan Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Metin Tunçel de, Nilüfer Belediyesi’nin engellilere yönelik bir çok projesi olduğunu hatırlattı. Tuncel, “Bizim Ev uygulamaları içerisinde çeşitli kurslar var. Kişisel idare, baston kullanımı, bilgisayar kullanımı, çeşitli takı tasarım, resim, müzik, ahşap boyama. Bunlardan biri de yemek pişirme kursu. Bugün bu etkinlik de engelli kardeşlerimiz için uygulanmış, verilmiş bir eğitim neticesinde mutfakta ne tür mucizeler yaratabileceklerini göstermek için bu organizasyon yapıldı. Bunun dışında yine bahçemizde bir engelli parkı var. Bu parkta bütün tasarım, dizayn engelli çocuklara göre yapıldı. Kas hastalığına yakalanmış çocuklarımız için tahteravelli, tırmanma barı ve bir salıncak var. Nilüfer Belediyesi olarak Bizim Ev kapsamında her türlü engelliye destek vermek için bu tür çalışmalarımız devam edecek,” şeklinde konuştu.