Dağ bisikletinde şampiyon Nilüfer'de belli oldu

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve Nilüfer Belediyesi katkılarıyla organize edilen “Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası’na büyük ilgi gösterilirken, 200 sporcu zorlu parkurda kıyasıya mücadele etti. Bisiklet parkurları ile sporseverlerin de beğenisini kazanan Atatürk Kent Ormanı zorlu etaplarıyla sporcuları bir hayli terletti. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sporcular U15 Erkek, U17 Erkek, Genç Erkek, Genç Bayan, Master Erkek, +30,+40,+50, Elit Erkek, Elit Bayan kategorilerinde yarıştı. Sıcak hava ve zorlu parkur sporcuları bir hayli zorlarken, kontrolü kaybeden bazı sporcular yarış dışı kaldı.

Gün boyu yapılan yarışlar sonunda geçen yılında şampiyonu olan Bayram Akgül Elit Erkekler kategorisinde 1:36:38’lik süre ile yine birinci oldu. Bu kategoride ikinci Abdülkadir Kelleci, Agit Salman ise üçüncü oldu. Elit Bayanlar kategorisinde ise birinciliği 1:34:44’lük derecesiyle Esra Kürkçü, ikinciliği Semra Yetiş, üçüncülüğü de Asuman Burcu Balcı elde etti.

Diğer kategorilerde ise Genç Erkeklerde Onur Balkan, U 15 Erkeklerde H. İbrahim Doğan, U 17 Erkeklerde Emre Çeviker, Master +30 Nevzat Kıral, Master +40 Bora Tirki, Master + 50 Recep Reha, Genç Bayanlarda Arzu Yaraş,  ipi göğüsleyerek şampiyonluğu elde eden isimler oldu. Takım klasmanlarında ise en başarılı takım Brisaspor şeklinde belirlendi. Dereceye giren sporculara ödülleri Nilüfer Belediye Başkan Vekili Sami Kahveci, Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Gezer ve organizasyon idarecileri tarafından verildi.

Yarışmacıları başarılarından dolayı kutlayan Sami Kahveci, Nilüfer Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olduklarını söyledi. Organizasyonun Bursa için önemine değinen Kahveci, “Bu yarışlar, Bursa'mız için, Nilüfer için, bisiklet sporu için çok önemli. Onlarca sporcumuz yarışlara katılırken, aynı zamanda kentimizi tanıtma olanağını bize sağlıyor. Dağ Bisikleti Türkiye Şampiyonası’na bu yıl üçüncü kez ev sahipliği yapıyoruz. Bundan böyle de yapmaya devam edeceğiz. Bisiklet sporuna kapılarımız her zaman ardına kadar açık. 'Yeniden Yeşil Bursa' hedefimize hizmet edecek tüm etkinlikler başımızın tacı,” dedi.