Nilüfer, Havacılık Festivali’nde gökyüzüyle buluştu

Spor kenti olma yolunda çeşitli projelere imza atan Nilüfer Belediyesi, Bursa’da ilk defa düzenlediği ‘Nilüfer Havacılık Festivali’yle katılımcılara unutulmaz bir hafta sonu yaşattı. Nilüfer Belediyesi Havacılık Tesisleri’nde düzenlenen festivalde katılımcılar eşsiz Gölyazı manzarasında havacılık sporunun tadını çıkarttı. Rüzgarın sert esmesi nedeniyle zaman zaman uçuşların aksadığı organizasyonda, Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde bulunan engelliler de Nilüfer Havacılık Festivali’ne katılarak ilk uçuş deneyimlerini yaşadılar.

Havacılık sporlarının yanı sıra doğa sporlarının da yer aldığı festivalde Bursalılar doğayla iç içe bir hafta sonu geçirdi. Bursa Özgür Dağcılar Grubu’nun öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşün sonunda katılımcılar Ayvaini Mağarası’nı da gezme imkanı buldu.

Bursa’da ilk defa düzenlenen Nilüfer Havacılık Festivali’nin açılışını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ‘Havacılık Festivali bizim uzun zamandır yapmayı planladığımız bir projeydi. Bunu gerçekleştirmenin huzuru içindeyiz. Öte yandan doğa sporlarıyla ilgilenenler de yine bu festivalde kendilerine yer buldu. Bisiklet ve yürüyüşe meraklı olan sporcularımız ve konuklarımız da böylesine büyüleyici doğanın içinde kentlerin gürültülü havasından uzaklaşarak derin nefes bir nefes alabildi. Yamaç paraşütünden planör yarışmasına; serbest paraşüt atlayışından yarasa adam uçuşlarına kadar birçok dalda yarışmaya ev sahipliği yapmanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Her zaman olduğu gibi bu organizasyonda da engellileri unutmadık, engelliler için de özel parkurlar hazırladık. Umut ederim, onlara düşen sorumluluğumuzu da bir parça yerine getirmişizdir” dedi.

Bozbey, “Bu  festivali kendisi de Bursa doğumlu olan Türkiye’nin ilk kadın pilotu ve ulu önder Mustafa Kemal’in manevi kızı Sabiha Gökçen’e adamak istiyorum. 22 Mart 1913’de Bursa’da doğan Sabiha Gökçen Türk havacılığının gelişmesine büyük katkı sağladı. Ne mutlu ki bize, şimdi onun doğduğu topraklarda bir festival düzenliyoruz, ona olan ahde vefa borcunu ödeyebiliyoruz,” dedi.