Nilüferli muhtarlar Atatürk’ün evini ziyaret etti

İskece Valiliği tarafından Yunanistan’da düzenlenen kültürel etkinliklere davet edilen Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey ve Meclis üyeleri, Nilüferli muhtarlarla birlikte Yunanistan’ın tarihi ve kültürel yerlerini gezme imkanı buldu. Türklerin çoğunlukla yaşadığı İskece, Gümülcine ve Kavala bölgesinde çeşitli temaslarda bulunan heyet daha sonra Selanik’e geçerek Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret etti. Duygusal anların yaşandığı ziyarette, muhtarlar Atatürk’ün bal mumundan yapılmış heykelinin önünde hatıra fotoğraf çektirdi.

Osmanlı döneminden kalan tarihi yerlere de ziyarette bulunan heyet, Selanik Kalesi başta olmak üzere Kavala Kapısı, Mehmet Ali Paşa Medresesi ve adına türküler yazılan Drama Köprüsü’ne gezme fırsatı buldu. Muhtarlar ayrıca Yunanistan’da bulunan köyleri de ziyaret etti. Çeşitli incelemelerde bulunan muhtarlar, köy hayatı, yaşam koşulları ve tarım faaliyetleri hakkında yöre halkından bilgi aldı.

Mübadele döneminde zorunlu göçün yaşandığı dönemde Türkiye’den Yunanistan’a göç edenlerle de konuşma imkanı bulan heyet, Yunan halkının kendilerine gösterdiği misafirperverliğine hayran kaldı.