Nilüferli öğrenciler Dr. Miyazaki’yi unutmadı

Resim öğretmenleri Cengiz Çelik’in önderliğinde Kiraz Çiçeğim Dr. Miyazaki isimli bir proje geliştiren 7. sınıf öğrencileri, Japon akranlarına ve yetkililere yollamak üzere yılbaşı tebrik kartları hazırladılar. Öğrencilerin projesine Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Belediyesi de ortak oldu. Japonya’da Tokai kenti ile kardeş şehir bağları bulunan Nilüfer Belediyesi kartları en doğru adreslere ulaştırmayı taahhüt etti.

Öğrenciler, kartları teslim etmek üzere buluştukları Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le Nilüfer Kent Konseyi’nde bir araya geldiler.

Dr. Miyazaki anısına yapılan bu çalışmayı çok önemsediğini belirten Başkan Bozbey, öğrencileri kutlarken, “Depreme karşı aldıkları önlemleri her geçen gün geliştiren ve binaları 8-9 şiddetinde depremlere dayanıklı hale getiren Japonlardan hem bu alanda hem de insan hayatı için binlerce kilometre ötede ölümü göze alan insani anlayışları açısından öğrenecek çok şeyimiz var. Sizlerin de bu anlayışa saygı göstermeniz beni çok mutlu etti.” dedi.

Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu da “İki ülke halkı arasında pek çok ortak nokta olduğu gibi kader ortaklığı da var. Dr. Miyazaki’nin vefatı bizim için Japon halkına vefamızı göstermemize sebep olmuştur. Hazırladığınız bu yılbaşı kartları ile iki ülke arasındaki dostluğun bir adım daha ileri gitmesine hizmet ediyorsunuz” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler hazırladıkları kartları Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teslim etti. Kartlar, Nilüfer Kent Konseyi tarafından, belediyenin desteğiyle Japonca dersleri veren Anraku’nun aracılığıyla Japonya’ya gönderilecek.

Geleneksel Japon kağıt katlama sanatı origami ve Osmanlı motiflerini bir arada kullanan öğrencilerin hazırladığı tebrik kartlarının içinde ise şu metin yer alıyor:

“Japon kiraz çiçekleri baharda kusursuz güzellikler sunar. Kısa ömürlerini çiçek olarak tamamlarlar. Bizim ülkemizin de kiraz çiçekleri güzeldir.Ve o güzel çiçekler sonra meyve olur. Ülkemizin acısını paylaşmaya gelen Dr. Miyazaki’nin hayatı da kiraz çiçeklerine benziyor. Dr. Miyazaki de bizim kiraz çiçeğimizdir artık. Onun yüce hatırasını yüreklerimizde taşırken sizlere kiraz çiçekleri güzelliğinde yani yıllar diliyoruz.”