Barış Spor ve Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı

Temel atma törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, olimpiyat yolunda ilerleyen Türkiye’de sadece bir branşta değil, başta atletizm ve jimnastik olmak üzere tüm alanlara gereken yatırımın yapılması gerektiğini belirtti. Nilüfer Belediyesi spor kenti olma yolunda hızla ilerlerken, hem gelecek nesillerin hem de halkın kullanabileceği Barış Spor ve Gençlik Merkezi projesinde ilk adım atıldı. İbraim Uyar İlkokulu bahçesinde düzenlenen  törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli, İlhan Demiröz, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Barış Mahalle Muhtarı Hasan İlden’in açılış konuşmasının ardından Başkan Mustafa Bozbey söz aldı. Eğitim, kültür-sanat, spor, bilim ve teknoloji kenti Nilüfer’de, 1999’dan itibaren yaptıkları hizmetlerin meyvesini almaya başladıklarını kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, “Biz göreve geldiğimizde 7 yaşında olanlar, tesislerimizde spor eğitimi alanlar, müzik eğitim çalışmalarına katılan çocuklarımız artık birer yetişkin oldu. Artık, bizden daha iyisini, daha fazlasını talep ediyorlar. Nilüfer’de her yaştan insanın spor yapabilmesi ve gelecek nesillerin sporla iç içe olması için bugüne kadar pek çok projeyi hayata geçirdik. Birbirinden özel tesisleri Nilüfer’e kazandırdık. Bugün hızla büyüyen Nilüfer’de bisiklet yollarımız, parklarımızdaki spor alanlarımız, yürüyüş yollarımız, kapalı yüzme havuzlarımız, spor salonlarımızla sporu kentin her köşesinde yapılır hale getirdik,” dedi.

Sporun temelini atletizm ve jimnastiğin oluşturduğunu ifade eden Bozbey, “Bundan sonrası için de yine birçok projemiz var. İlklerin Belediyesi Nilüfer’de, sporda da ilkleri yaşama geçireceğiz. Olimpiyatlara aday olan bir ülkede jimnastik salonu yok.Ama, önümüzdeki günlerde Türkiye’nin gerçek anlamda ilk jimnastik salonunun temelini Nilüfer’de atacağız,” diye konuştu.

Yapılan diğer sportif çalışmalar hakkında da bilgiler veren Bozbey, 6 beldede uygulamak istedikleri tip spor salonlarıyla ilgili İl Özel İdaresi ile yer sorunu yaşadıklarını belirterek, buna rağmen projelerden vazgeçmediklerini kaydetti.

Başkan Bozbey’in ardından CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın söz aldı. Gülümseyin Nilüfer’desiniz’ sloganını ilçenin bütünüyle hak ettiğini ifade eden Gökhan Günaydın, “Türkiye’de yaş ortalaması 29. Bu kadar gencin olduğu bir ülkede projelerde düşünmemek olmaz. Ülkemizde spora yeteri kadar kaynak ayrılıyor mu? 11 kişi oynuyor milyonlar izliyor. Oysa bana göre milyonlar spor yapsa da 11 kişi izlese daha mantıklı. Olimpiyata hazırlanan Türkiye’de jimnastik başta olmak üzere atletizm ve diğer branşlara da önem verilmeli. Ayrıca ülkemizde her övüneceğimiz sporcunun ardından doping skandalları çıkıyor. Spor ahlakını ve pratiklerini ciddi şekilde yeniden ele almalıyız,” diye konuştu.

Konuşmanın sonunda Başkan Bozbey, Günaydın’a Bizim Ev Engelliler ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin yaptığı tabloyu hediye etti. Daha sonra Günaydın, Bozbey, davetliler ve bir grup çocuk butona basarak ilk harcı attı.

Barış Spor  ve Gençlik Merkezi 3 bin 400 metrekare alana sahip. Başta Barış, Ataevler, İhsaniye, Cumhuriyet ve Işıktepe Mahalleleri olmak üzere bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak Barış Spor ve Gençlik Merkezi’nden, öncelikle bu bölgede bulunan okulların öğrencileri yararlanacak. İçinde 500 kişi kapasiteli tribün, ayrıca bölge halkının da yararlanabileceği fitness salonu ve genç yeteneklerin eğitim alabileceği müzik eğitim odaları da bulunacak.