Nilüfer’de son söz mahallelinin

Nilüfer Belediye Meclisi, vatandaşların Mahalle Komitesi aracılığı ile aldığı kararı uygulayarak yerel demokraside bir ilke daha imza attı. Meclis, İhsaniye Mahallesi’ndeki Ortanca Parkı’nın alt kısmının otopark olarak düzenlenmesine yönelik planını, Mahalle Komitesi’nin aksi görüşü doğrultusunda değiştirdi.

Nilüfer Belediyesi, geçtiğimiz aylarda İhsaniye Mahallesi’ndeki Ortanca Parkı’nın alt kısmının otopark olarak düzenlenmesi için çalışma başlattığını açıklamış, Mahalle Komitesi ise buna karşı çıkmıştı. Yaşadıkları bölgede otopark sıkıntısı olmadığını savunan mahalle sakinleri, komite toplantısında 2011 yılında parkın plan notuna eklenen “otopark yapılabilir” ilavesinin kaldırılması için rapor hazırlayarak, Nilüfer Belediye Meclisi İmar ve Planlama Komisyonu’na iletmişti.

İletilen bu rapor, Ekim Ayı  Meclis toplantısında oy çokluğu ile kabul edildi. Böylelikle Nilüfer’de yerel demokrasinin güçlenmesi amacı ile kurulan Mahalle Komiteleri, Meclis kararı ile plan değişikliğinde belirleyici rol oynayarak, doğrudan yönetime ortak oldu.

Nilüfer Belediyesi ayrıca 2012 yılında Meclis’te aldığı kararla sivil toplum örgütlerine, siyasi parti temsilcilerine ve vatandaşlara -belediyeye yazılı olarak başvurmaları halinde- meclis kürsüsünden sesini duyurma olanağı tanıyarak katılımcı demokrasinin bir başka örneğini sergilemişti.