Nilüfer Kurban Bayramı’na hazır

Nilüfer Belediyesi, Kurban Bayramı için tüm hazırlıklarını tamamladı. Nilüfer Belediyesi vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirebilmeleri için bir dizi önlemler alırken, Başkan Mustafa Bozbey de pazar yerinde incelemelerde bulundu. Kurban satıcılarına kulak veren Başkan Bozbey, talepleri dinlerken yapılan hazırlıklar hakkında da bilgi verdi.

Nilüfer’in Kurban Bayramı’na hazır olduğunu kaydeden Başkan Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak hazırlıklarımızı yaptık. Bizim satış alanımız Alaadinbey Mahallesi’nde bulunuyor. Son derece modern düzenlenmiş bu alanda, satışlarımız sorunsuz şekilde devam ediyor. Bu alanda var olan kesim yerimiz de bayram boyunca vatandaşlarımıza hizmet verecek. Yine bunun dışında İhsaniye Siteler Pazaryeri, Ataevler pazaryeri ve Konak pazaryerinde kurulacak olan kesim noktalarında da büyükbaş ve küçükbaş kurbanlar için kasaplı olarak kesim hizmeti verilecek. Diğer belirlenen alanlarımızda da düzenekleri hazır ederek, vatandaşlarımıza kendi imkanlarıyla kesme imkanı sunacağız. Vatandaşlarımızdan ricamız, kendi yapamıyorsa uzman birine kestirmelerini rica ediyoruz,” dedi.

Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçede bayram süresince görev başında olacak ve kesintisiz hizmet verecek. Nilüfer Kaymakamlığı başkanlığında kurulan Nilüfer Kurban Hizmetleri Komisyonu kararınca, vatandaşların kurbanlarını sağlık koşullarına, çevre temizliğine ve dini hükümlere uygun bir şekilde kestirmelerine yardımcı olmak amacıyla, Nilüfer Belediyesi’nin kurban satış ve kesim yerleri belirlendi.

Buna göre; Nilüfer’de büyükbaş ve küçükbaş kurban satışı ve kesimi Alaaddinbey Hayvan Pazarında yapılacak. Kurban satış yeri olarak gösterilen ve izin verilen yerlerin dışında herhangi bir noktada satış yapılmasına izin verilmeyecek. Bunun dışında İhsaniye Siteler Pazaryeri, Ataevler Pazaryeri ve Konak Pazaryeri’nde kurulacak olan kesim noktalarında da büyükbaş ve küçükbaş kurbanlar için kasaplı olarak kesim hizmeti verilecek. Sokak aralarında denetimsiz ve kontrolsüz kurban satışına ve kesimine izin verilmeyecek.

İsteyen vatandaşların kendi imkanlarıyla kesim yapmalarına olanak sağlamak için Karaman, Kültür, Cumhuriyet (Gazi), Esentepe, Çamlıca, Altınşehir, Yüzüncüyıl, Üçevler, Fethiye pazar yerleri ile Hasanağa TOKİ, Görükle şantiyesi, Göçmen Konutları pazaryeri, Kayapa Otoparkı ve Gölyazı Balık Mezatı’nda da gerekli kurban kesim düzenekleri ve askılıkları hazırlanacak. Nilüfer’de ayrıca hem satış hem de kesim hizmeti verecek olan yetiştiricilik yapan işletmeler de komisyonca kayıt altına alınarak ve hijyenik koşullarda hizmet vererek ilçede yapılacak uygulamalara destek olacak.

Alaaddinbey Hayvan Pazarında bayramın 1. ve 2. 3. günleri, diğer kesim noktalarında bayramın 1. günü kesim hizmeti verilecek. Vatandaşlar kurban kesim hizmetleriyle ilgili olarak, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün 444 16 03 ve Alaaddinbey Hayvan Pazarı'nın 413 32 61 numaralı telefonlarına başvuru yapabilecek. Alaaddinbey Hayvan Pazarı’ndaki kesim işlemlerinde yığılmaları önlemek amacıyla vatandaşların kesim sırası almaları gerekiyor.

Tüm kesim yerlerinde kurban kesim bedeli olarak büyükbaş hayvanlar için 225 TL, küçükbaş hayvanlar için 35 TL ücret alınacak. Kurbanını kendi kesenlerden de büyükbaş kurban için 10 TL, küçükbaş kurban için 5 TL tesisten yararlanma ücreti alınacak.

Vatandaşlar kendi konut hududu veya bu amaç için hazırlanmış özel yerlerinde kendi kurbanlarını kesebilecek. Belirlenen kesim yerleri dışında ve açık alanlarda kesim yapanlar Zabıta Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Müdürlüğü ekiplerinin denetimiyle engellenecek ve gerekli cezai işlemler uygulanacak. Belirlenen ve hazırlanan yerlerin dışında yapılacak kesimlere 437 TL ile 2 bin 195  TL arasında ceza uygulanacak.

Kurban bayramı süresince Zabıta Müdürlüğü ekipleri görev başında bulunacağından vatandaşlar 246 73 65 - 444 16 03 numaralı telefonları arayarak şikayetlerini bildirebilecek.