Nilüfer'de "Kurtuluş'tan Cumhuriyet'e" koşusu

Cumhuriyet’in 90. yıl dönümü bu yıl da Nilüfer’de çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen Cumhuriyet Koşusu’nun gençlik koşusu ayağı kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

İlçe genelindeki 20 okuldan yaklaşık 400 öğrencinin katıldığı, “Kurtuluş’tan Cumhuriyet’e Atatürk Koşusu” adı altında düzenlenen yarışlar Görükle Kurtuluş Mahallesi’nde başladı. “Genç erkekler”, “Genç kızlar”, “Yıldız erkekler”,”Yıldız kızlar”, “Küçük Kızlar” ve “Küçük Erkekler” olmak üzere toplam 6 kategoride;  1500, 2000 ve 2500 metrelik etaplarda yarışan gençlerin koşusunda kıyasıya rekabet yaşandı. Dereceye girenlerin ödüllerini Nilüfer Belediyespor Külüp Müdürü Semih Atlı ve Ali Durmaz Ortaokulu Müdürü Abdullah Urgan verdi.

“Kurtuluş’tan Cumhuriyet’e Atatürk” koşuları 26 Ekim Günü Cumhuriyet Mahallesi ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı hastane alanında düzenlenecek ve tüm Nilüferlilerin katılımına açık olan “Nilüfer Halk Koşusu” ile tamamlanacak.