Bozbey ödül sevincini çalışanlarla paylaştı

2003 yılından bu yana EFQM (Avrupa Kalite Yönetimi)  mükemmellik modelini uygulayan Nilüfer Belediyesi geçtiğimiz yıllarda iki defa gösterdiği finalistlik başarısının ardından bu yıl da “Vatandaşa değer katma” kategorisinde “Başarı Ödülü” ne layık görüldü.

Avrupa Kalite Vakfı tarafından 1992 yılından bu yana verilen Avrupa Kalite Ödülleri geçtiğimiz gece Viyana'da düzenlenen gecede sahiplerini buldu. Viyana’dan “Vatandaşa Değer Katma ” başarı ödülü ile dönen Başkan Bozbey ve beraberindeki heyet Türkiye’ye döner dönmez yaşadıkları ödül sevincini belediye çalışanları, meclis üyeleri,  Nilüferli muhtarlarla ve Nilüfer sakinleriyle paylaştı. Dev ekranda ödül gecesine ait görüntülerinin izlendiği kokteylde konuşan Bozbey, “Mükemmelliğe olan yolculuğumuzda aldığımız bu ödül ve yakaladığımız başarıda asıl pay sahibi Nilüfer Belediyesi çalışanları ve Nilüferlilerdir. Türkiye’de ilk kez bir yerel yönetime, bir kuruma verilen bu ödülü Viyana’da onlar için aldım. Bu ödül, Nilüfer Belediyesi’nin Avrupa’da da örnek ve lider bir kurum olarak takip edilmeye başlandığının kanıtıdır. Türkiye’de bu başarı ödülünü alan tek kurum olan belediyemizin siz değerli çalışanlarını bir kez daha kutluyorum” dedi.

Mükemmellik modeli ile birlikte yaşanan ödül süreçlerinin Nilüfer Belediyesi’ne; yerel demokrasi, şeffaflık, katılımcılık, planlama ve artan kentlilik bilinci bakımından büyük katkı sağladığını ifade eden Bozbey, bu ödül Nilüferlilere karşı sorumluluğumuzu bir kat daha arttırdı. İnanıyorum ki Nilüfer, mükemmelliğe olan bu yolcuğunda önümüzdeki yıl büyük ödülün de sahibi olacak.” diye konuştu.
Bozbey konuşmasının sonunda Belediye çalışanlarına, Nilüferli muhtarlara, Nilüfer sakinlerine ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.

Başkan Bozbey konuşmasının ardından, aynı zamanda belediyenin kalite yönetim sistemi temsilcisi olan Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan’a personel adına “Başarı Ödülü” nü takdim etti. Yazgan, ödülü alırken “Başkanımızın gösterdiği hedef ve bize kurdurduğu hayalin peşine düştük. Bugün yaşanan bu gurur hepimizin.”diye konuştu. Bozbey kokteyl sonunda, ödülle birlikte personel ile tek tek fotoğraf çektirdi.