Nilüfer Belediyesi'ne kardeş personel

Nilüfer Belediyesi’nin 2007 yılından beri kardeş şehri olan Japonya’nın Tokai Belediyesi ile gerçekleştirdiği personel değişim programının beşincisi için gelen Yusuuke Matsuzawa, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret ederek yaşadığı şehir ve belediyesi hakkında bilgi verdi. Tokai Belediyesi Sosyal Eğitim Müdürlüğü’nde Afet Güvenlik Uzmanı olarak görev yapan Matsuzawa, değişim programı kapsamında Kasım ayı boyunca Nilüfer Belediyesi’nde görev alacak.

Nilüfer Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgi alan Yusuuke Matsuzawa, Başkan Mustafa Bozbey’e gördüğü sıcak ilgi için teşekkür etti. Matsuzawa, “Nilüfer’de herkes beni çok sıcak karşıladı. Ben buraya sadece çalışmak için değil arkadaşlıklar kurmak içinde geldim. Gerçekleştirdiğiniz çalışmalar oldukça dikkat çekici. Özellikle Nilüfer Arama Kurtarma ekibinin donanımı ve becerileri beni çok etkiledi. Buradan elde ettiğim verileri Tokai’ye döndüğümde meslektaşlarıma aktaracağım. Bizim ürettiğimiz projelerin örneklerini de Nilüfer Belediyesi’nde birlikte çalışacağım birimlere ileterek bilgi alışverişi sağlamaya çalışacağım,” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de personel değişiminden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey olduğuna eminim. Tokai ile başlatmış olduğumuz personel değişim programını diğer kardeş şehirlerimizle de tekrarlamak istiyoruz. Misafirimizi en iyi şekilde ağırlayarak, yapılacak çalışmalar sonucunda iki şehir ve belediye arasındaki bağların güçleneceğini umut ediyorum,” diye kaydetti.

Ziyaretin sonunda Matsuzawa ve Başkan Bozbey birbirlerine çeşitli hediyeler vererek keyifli bir sohbete imza attı. Bir ay boyunca Nilüfer Belediyesi’nin misafiri olacak olan Yusuuke Matsuzawa, çeşitli birimlerde görev alacak. Matsuzawa, belediye çalışmalarını incelemenin yanı sıra Bursa’daki tarihi kültürel mekanları da ziyaret edecek.