Kırım'dan Nilüfer kardeşlik köprüsü

İslam Uyar Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Alaattin Sarı ve Bursa Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Süyen’in katıldığı ziyarette konuşan Başkan Bozbey; kardeş okul çalışmalarının farklı halkların ve kültürlerin ilişkilerinde önemli bir yer tuttuğunu, bu sayede öğrenci ve öğretmenler arasında olumlu bir etkileşimin oluştuğunu, Nilüfer Belediyesi’nin de yıllardır sürdürdüğü kardeş şehir ilişkilerinin aynı amacı taşıdığı kaydetti.

İslam Uyar Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Alaattin Sarı ve Bursa Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Süyen de iki okul arasında başlayan ilişkiler sayesinde önümüzdeki aylarda Kefe Belediyesi ile Nilüfer Belediyesi arasında da kardeş belediye anlaşmalarının sağlanacağını umdukları belirttiler.

Heyet, Bozbey’e Kırım resimlerinin yer aldığı tablolar ve milli kıyafetlerinin bir parçası olan kalpak hediye ederken, Bozbey de öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Ziyarette Başkan Bozbey’e Kırım ezgilerinden oluşan mini bir konser veren öğrenciler, 8 Kasım Cuma akşamı saat 19.30’da ise Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi Oditoryum Salonu'nda,  halk oyunları gösterileri ve Kırım Tatar müziğine ait örneklerden oluşan bir konser sunacak.