Nilüfer'de hem insana hem de araca hitap eden proje

Nilüfer Belediyesi yine her yönüyle fark yaratan ayrıcalıklı bir projeyi hayata geçirdi. Türkiye'ye ve Avrupa'ya değil, tüm dünyaya örnek olacak, "insanların yaşamaktan keyif alacakları" bir kent yaratmaya çalışan Nilüfer Belediyesi, İhsaniye Hayat Sokak’ta hem araç yoğunluğundan dolayı oluşan trafik sorununu çözecek, hem de insanların nefes almasını, yeşille buluşmasını sağlayacak bir projeye imza attı.

İhsaniye Hayat Sokak’ta hizmete açılan projenin açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcıları, daire müdürleri, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri ve bölge halkı katıldı. ‘Önce insan’ felsefesiyle, sosyal belediyecilik çalışmalarına yön verdiklerinin altını çizen Başkan Mustafa Bozbey, “Biz Nilüfer’de insanları gülümsetmek için, siyasi ayrım yapmadan, insan odaklı, herkese eşit hizmet üretiyoruz. İnsanın düşünülmediği hiçbir proje doğru bir proje değildir ve sonrasında bunun sorunlarıyla boğuşmak hem ülkeye, hem kentlere zarar verir. Onun için yapılacak olan tüm projelerin, tüm programların, yasanın, anayasanın, her türlü hizmetin önce insan ilkesiyle hazırlanması gerekiyor. Türkiye'ye ve Avrupa'ya değil, tüm dünyaya örnek olacak, "insanların yaşamaktan keyif alacakları" bir kent yaratmaya çalışıyoruz,” dedi.

Vatandaşa değer kattıkları için ‘Başarı ödülü’ alarak, “önce insan” felsefesinin meyvesini en anlamlı şekilde gözler önüne serdiklerini ifade eden Bozbey, “Her geçen yıl ortalama 20 bin göç alan Nilüfer, 350 bini aşkın nüfuslu bir kent haline geldi. Kentsel düzenlemeleri ve planlı yapısı ile olduğu kadar, kültür-sanat ve spor etkinlikleri, renkli sosyal yapısı ile de cazibe merkezi haline gelen kentimiz, coğrafi alanındaki değişiklikler nedeni ile hem tarım, hem de sanayi kenti kimliği kazandı. Bunun için de spor, kültür-sanat, eğitim başta olmak üzere birçok alanda hizmet ve proje üretiyoruz” şeklinde konuştu.

Hayata geçirilen projenin önemine de değinen Başkan Mustafa Bozbey, “Kamu binalarının da bu bölgede toplandığını düşünürsek, kent meydanı projesinin de tamamlanmasının ardından, İhsaniye, Nilüfer’in en yoğun mahallelerinden biri olacak. İhsaniye’de hem vatandaşın işini kolaylaştıracak, hem de halka nefes aldıracak bir hizmete imza atıyoruz. Burada, park ve zemin altı otopark projesi tasarladık. 110 araç kapasiteli zemin altı otoparkımızın üzerini de değerlendirdik. Park olarak hizmete sunuyoruz. İşte sosyal belediyecilik anlayışı budur. Hem yoğun araç trafiğini düşünerek otopark, hem de insanları düşünerek yeşil alan ve nefes alınabilecek bir park yaptık” diye konuştu.

Başkan Bozbey, bölgedeki oturma izni sorununun müteahhit ve mal sahiplerinin eksiklerini tamamlamasının ardından çözüleceğini de sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey ve beraberindekiler, bölgesel yeraltı otoparkının açılış kurdelesini keserek incelemelerde bulundu.110 araç kapasiteli zemin altı otopark ve park, bölgede nefes alınabilecek bir ortam olarak tasarlandı. 2 bin 500 metrekareyi aşkın yeşil alanın bulunduğu Yonca Parkı’nda spor aletleri, yürüyüş yolu, oyun ve dinlenme alanı mevcut. Yaklaşık iki yılda tamamlanan projenin bir bölümünü de yaklaşık 3 bin metrekare alanda yer alan 110 araçlık zemin altı otoparkı oluşturuyor.

Kamu binalarının bir arada olduğu İhsaniye Meydanı’ndaki yoğunluğun giderilmesinde büyük katkı sağlayacak olan proje, aynı zamanda yeşil alanı, dinlenme ve oyun parkıyla bölgede yaşayanların da yararlanabileceği özelliğiyle dikkat çekiyor.