Ümit Ünal Bursalı hayranlarıyla Nilüfer'de buluştu

Nilüfer Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Türk sinemasının bir birinden değerli isimlerini Bursalılarla buluşturmaya devam ediyor. “Nar”, “Ara”, “9” ve “Ses” filmleriyle Türk Sineması’nda önemli bir yer edinen senarist, yazar ve aynı zamanda yönetmen  Ümit Ünal,  “Nar” filminin gösteriminin ardından yönetmenliği ve filmleri hakkında deneyimlerini Konak Kültürevi’nde paylaştı.

Nilüfer Belediyesi’ne kendisini Bursalı hayranlarıyla buluşturduğu için teşekkür eden Ünal, söyleşide soruları yanıtladı. Filmlerinde toplumsal hayattaki kesitlere yer vermeye çalıştığını kaydeden Ünal, filmin ortaya çıktığında düşünüldüğünden fazla etki yarattığını kaydetti. Hikayenin seyircinin ilişki kurabileceği şekilde oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Ünal, “Tüm filmlerimde insanı gülümsetecek mizahi karelere yer vermeye çalışıyorum. Hayat acı ve katı bir süreç ancak her anında mutlaka bir komik veya gülümsetecek bir yan var. Hayata bakışımla orantılı olduğu için ciddi filmlerimde bile gülümseten anlar mutlaka vardır,” dedi.

Senaryosunu kendi yazdığı filmlerde daha özgür davranabildiğini ifade eden Ünal, “Eserlerimde seyirciyi sıkmama taraftarıyım. Tüm filmlerim ‘Ses’ dışında kendi senaryomdu. Kendi yazdığın filmi çekmek daha kolay. Ama bir edebiyat eserini sinemaya uyarlamak çok daha zor. Kitabı herkes okur ve farklı algılar. Kitaptan alınan hikayeyi okuyan bir kişiye beğendirmek çok zordur. Kitabın önüne geçecek ve unutturacak bir film yapmak zorundasınız. Ben hemen her filmimde farklı olaylara yer vermeyi de seviyorum. Her insanın hayal gücü vardır ve ben gerçek dışı olayları filmlerimde işlemeye gayret gösteriyorum,” diye konuştu.

Ünal, Türk sinemasına gönül verenlerin sayısının hızla arttığını da belirterek, bunun hem kaliteyi hem de rekabeti arttıracağını da dile getirdi.