Sabahattin Ali önce öğrencilerle, sonra öğretmenlerle buluştu

Nilüfer Belediyesi Nilüfer Kütüphaneleri okurları, Ünlü Yazar Sabahattin Ali ile buluşturmaya devam ediyor. Atölye çalışmaları ve söyleşilerle Sabahattin Ali’yi ve eserlerini tanıtmayı hedefleyen Nilüfer Kütüphaneleri; Eleştirmen- Editör- Öğretim Üyesi Sevengül Sönmez’in konuşmacı olarak katıldığı iki ayrı söyleşi düzenledi.

Sabahattin Ali hakkında araştırmaları, derlemeleri ve yazar için hazırladığı biyografiyle tanınan Sönmez önce,  Nilüfer’deki ilk ve ortaokul öğrencileriyle buluştu.“Kamyonun İzinde” adını taşıyan söyleşide Sönmez, Sabahattin Ali’nin “Kamyon” adlı öyküsü hakkında öğrencilere bilgi verdi. Öykünün geçtiği dönemi, öyküdeki kişileri anlatan Sönmez, çocukların da düşüncelerini dinledi.

Sevengül Sönmez ikinci söyleşide de Türkçe ve Edebiyat öğretmenleriyle bir araya geldi. Sönmez, “Sabahattin Ali nasıl okutulmalı?” konulu söyleşide, yazarın yaşamı ve eserleri hakkında bilgilerini aktardı. Sevengül Sönmez, Yazar’ın alt metin ve temalarının önemini vurgulayarak, bunun öğrencilere aktarılması sırasında dikkat edilmesi gereken başlıkları sıraladı. Sönmez daha sonra öğretmenlerin de sorularına yanıt verdi.Aynı zamanda Nilüfer Belediyesi’nin “Yılın Yazarı-Sabahattin Ali” etkinliklerinin danışmanı olan Sevengül Sönmez  “Sabahattin Ali gibi önemli bir yazarı ve onun eserlerini bir yıl boyunca düşünmemizi sağlayan;  sinemadan, tiyatroya, resimden müziğe uzanan böylesine büyük bir organizasyonda görev almaktan dolayı çok mutluyum. Bu organizasyonu düzenleyen Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kütüphaneleri’ne teşekkür ederim,” dedi.