Tavşan Görenkulak Masalı görme engellilere umut ışığı oldu

Görme engelli çocuklar için Özlüce’de okul öncesi eğitim binası inşa etmek amacıyla  “Tavşan Görenkulak İçin Masallar” projesini hazırlayan Nilüfer Belediyesi ve Eşit Fırsat Derneği, görme engelli çocuklara destek gecesi düzenledi. Türkiye’nin önde gelen sanatçıları tarafından seslendirilen“Renkler Panayırı” Cd’sinin de tanıtıldığı geceye Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Eşit Fırsat Derneği Başkanı Arzu Kutucu Özenen, sanatçılardan Keremcem, Bora Öztoprak, Çiçek Dilligil, Yıldız Asyalı, Tuba Yurt ve çok sayıda davetlinin yanı sıra Bursa Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser de katıldı. Katılımcılara desteklerinden dolayı plaket takdim edildi.

“Tavşan Görenkulak İçin Masallar” projesinin görme engelli çocuklar için rengarenk bir ışık olacağını söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey “Engellilere yönelik çalışmalara büyük önem veren bir kent yöneticisi olarak edindiğim deneyimler, Türkiye’de engelliler için sağlanan özel eğitim fırsatlarının yetersizliğini ortaya koyuyor. Umarım, derneğimizin de çabaları ve hayırseverlerin gönülden katkıları ile tüm çocuklarımız eşit fırsatlara sahip olur. Bizim Özlüce’de tahsis ettiğimiz alanda 2-6 yaş arası görme engelli çocuklarımız okul öncesi eğitim alabilecek. Bu önemli bir adım. Eminim ki bu proje Türkiye’ye örnek olacak ve ülkemizin dört bir yanındaki çocuklarımız için rengarenk bir ışık olarak yaşamlarını aydınlatacak,” şeklinde konuştu.

Görme engelli çocuklar için geliri ana sınıfı açmak için kullanılacak bir sesli masal CD’si hazırlamaya karar verdiklerini söyleyen Eşit Fırsat Derneği Başkanı Arzu Kutucu Özenen de projenin detaylarını anlattı. Dernek Başkanı Arzu Kutucu Özenen, “Tavşan Görenkulak, görme engelli çocuklarımızın kendilerini özdeşleştirebilmesini sağlayacak ve görme engeli olmayan çocuklarımızda da görme engeli ile ilgili farkındalık yaratabilecek sempatik bir kahraman. Ancak Görenkulak, bu cd’de yalnız değil. Arkadaşları Kaplumbağa Tekertos, Panda Çong Renk Lee ve Aslan Safran da renkleri arayan bu sevimli tavşancığın yanında. Kahramanlarımız bazı farklılıkları temsil ediyor.  Herhangi bir fiziksel ya da zihinsel engele sahip olmayan çocuklarımızda engelli arkadaşları ile birlikte yaşama kültürünü oluşturmak hassas bir konu. Biz de bu hikayemizde çocuklarımızı acıma duygularına sürüklemek yerine; onlara engelli arkadaşlarının hissettiklerini hissetme, empati kurma imkanı yaratmak istedik. Ve bir defa da olsa esas süper güçlerin, engelleri yenme yeteneği olduğunu görme fırsatları olmasını arzu ettik. Bu amaç çerçevesinde Yazar Gökhan Tok bizim için harika bir macera yazdı,” diyerek projeye destek veren sanatçılara da teşekkür etti.

Eşit Fırsat Derneği ve Nilüfer Belediyesi tarafından oluşturulan “Tavşan Görenkulak İçin Masallar” projesine Türkiye’nin önemli sanatçıları destek verdi. Proje kapsamında hazırlanan Cd’leri Emre Kınay, Toprak Sergen, Metin Yavuzoğlu, Bennu Yıldırımlar, Çiçek Dilligil, Bora Öztoprak, Sevinç Erbulak, Keremcem, Şevval Sam, Doğa Rutkay, Behzat Uygur, Süheyl Uygur, Yaşar, Erkan Can, Bahtiyar Engin, Cihan Okan, Yıldız Asyalı, Ceyda Düvenci, Berna Laçin, İlhan Şeşen ve Işın Karaca gibi sanatçılar masaldaki karakterleri canlandırmakla almayıp, Yazar Gökhan Tok kaleme yazılan masalları renklendiren şarkılara da hayat kattılar. Görme engelliler yararına düzenlenen gecenin sonunda Bora Öztoprak sahne alarak katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Öztoprak, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le düet yaparak ‘Keskin Bıçak’ şarkısını söyledi.