Engelli sporcular, eskrimi tanıttı

Özel Tunçsiper Okulları her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği ‘Engelleri aşalım’ projesi kapsamında Nilüfer Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı’nı ağırladı. Takım sporcularıyla sohbet eden öğrenciler, eskrim sporunu da yakından tanıma fırsatı buldu. Milli eskrim sporcusu ve Nilüfer Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı Antrenörü Kader Yıldırım elde edilen başarılar ve spor hakkında bilgi verdi.

Etkinlikte Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi Psikoloğu Gülşah Toy ise farklılıkları olan her insanın eşit haklara sahip olduklarını söyledi. Engelli insanların da sağlıklı insanlar gibi her haktan eşit şekilde yararlanmasının göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade eden Toy, Nilüfer Belediyesi’nin evrensel tasarıma çok önem verdiğini belirtti. Toy, Nilüfer Belediyesi’nin uyguladığı her projede engelli ve dez avantajlı grupları dikkate alarak çalışmalarını yürüttüğünü de vurguladı.

Etkinliğin sonunda Nilüfer Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı sporcuları gösteri maçı yaparak öğrencilere bu sporu tanıttı.