Ödüllü Yazar Nilüferli Kadınlarla Buluştu

Sibel Türker’e 2012 Duygu Asena Öykü Ödülü ve 2013 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü kazandıran “Hayatı Sevme Hastalığı” isimli kitabı okuyan yaklaşık 600 kadın, Fethiye Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşide yazarla sohbet etme imkanı buldu. Karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen söyleşide kadınlardan kendilerinin farkında olmasını isteyen Türker “Her gün kadına yönelik şiddetin bir başka boyutu ile karşılaşıyoruz. Babasız kaldığım çocukluğumda beni büyüten, sizler gibi şefkatli kadınlara bir hediye vermek istemiştim. Bu kitabı yazdım,” dedi.

“Hayatı Sevme Hastalığı”nda; yalnızlıktan erkeklerle hesaplaşmaya, alkolden müziğe, ahlaktan aşka pek çok sorunu iki kadının yaşam penceresinden ele alan Türker, söyleşide bir soru üzerine “Bu kitap kadınlara yönelik. Ancak aslında bizim sistemimizde erkekler de zorlanıyor. Onlar da yaşadığımız bu toplumun içinde mağdur oluyor,” diye konuştu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey etkinlik sonunda yazara,  Nilüferli kadınlar adına çiçek ve anı plaketi taktim etti. ‘Kadın Hayata Yakın Projesi’nin 4 yıl önce, özellikle Nilüfer’e sonradan bağlanan mahalle ve köylerde yaşayan kadınlar için başladığını hatırlatan Bozbey, etkinlikler çerçevesinde binlerce kadının 12 kitap okuduğunu ve kadınların bu kitapların yazarları ile bir araya gelme imkanı bulduğunu söyledi.  Bozbey, Yazar Sibel Türker’e ve etkinliklere katılan kadınlara teşekkür etti.

Yaşadıkları yeri seven ve kendilerine sosyal yaşamın kapılarını açan belediyelerinden övgü dolu sözlerle bahseden kadınlardan ve “Kadın hayata yakın projesi” nden oldukça etkilendiğini ifade eden Sibel Türker ise “Kalabalık bir kadın okur kitlesi ile bir araya geldiğim ve sizlerle tanıştığım için çok mutlu oldum,” dedi.

Kadınlar, söyleşinin ardından proje için düzenlenen yıl sonu eğlencesinde bir araya geldi. Bursa Roman Orkestrası’nın sahne aldığı eğlencenin ardından Başkan Bozbey ve Başkan Yardımcısı Ali Karamık projeye katkıda bulunan personele günün anısına hediye verdi.