Nilüfer’de inşaatlarda iş güvenliğine sıkı takip

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Bursa Grup Başkanı Yaşar Ata ve beraberindeki heyet Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. 2 yıldan bu yana yürütülen  ‘Yapı iş yerlerinde yüksekte güvenli çalışma’ projesinin ele alındığı ziyarette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Bursa Grup Başkanı Yaşar Ata, kent yöneticilerinden destek beklediklerini belirtti.

Proje hakkında ilgili tarafların bilgilendirildiğini kaydeden Ata, “2010 yılından itibaren kararlı bir şekilde yürütülen proje, denetim yapılan işyerlerinde etkisini gösterdi. Şubat ayından itibaren projeyle ilgili önemli adımlar atılacak. Gerçekleşen iş kazalarının yüzde 98’i önlenebilir kazalardır. Proje kapsamında; iş kazalarının önlenmesi için alınması gerekli tedbirlerin neler olduğu ile ilgili eğitim çalışmaları yapılacak. Başta yapı müteahhitleri, yapı denetim firması çalışanları, şantiye şefleri, inşaat mühendisleri ve mimarlar olmak üzere ilgili gruplar panellerle bilgilendirilecek. Denetim faaliyetlerine başlanarak çalışanların yaşamı için ciddi tehlike arz eden inşaat işyerlerine, kurallara uymayanlar için kapatma kararına kadar giden cezai işlemleri uygulayacak” dedi.

Türkiye’de ölümlü iş kazalarının 3’te birinin inşaat ve yüksek iş yerlerinde meydana geldiğini kaydeden Ata, projenin sosyal taraflarca desteklenmesi gerektiğine dikkati çekti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de kurum olarak projeye gereken desteği vereceklerini belirterek, “İhtiyaç duyulan her tür desteği vermeye hazırız. Personelimizi de bu konuda bilgilenmeleri için proje kapsamındaki eğitimlere göndereceğiz. Biz de Nilüfer’deki inşaat çalışmalarının güvenli şekilde yürütülmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.