Yazar Melek Özlem Sezer Nazım Hikmet Kültürevi'nde

Nilüfer Belediyesi kütüphanelerinin her ay düzenlediği kitap söyleşileri kapsamında okurlarıyla buluşan Melek Özlem Sezer kalıplaşmış,  ezberlenmiş ve düşünmeden söylenmiş sözlerine karşı çocukların neler yapabilecekleri üzerine bilgilerini aktardı. Nazım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen söyleşiye İsmail Kadriye Solakoğulları İlkokulu, Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu, Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Hakan Tan İlkokulu, İrfaniye İlkokulu, Ahmet Uyar İlkokulu, Görükle Hazinedaroğlu Özkan İlkokulu’ndan 4. Sınıf öğrencilerinin katıldı. Söyleşi öncesi yazarın “Büyüklerle Dalga Geçme Dersleri” kitabı tüm katılımcılara dağıtıldı. 291 çocuğun katıldığı etkinlikte yazar şiirlerinden ve masallarından da bölümler okudu. Çocukların yoğun ilgisi ve sorusu ile karşılaşan Sezer etkinlik sonrası kitaplarını imzaladı.

Masallar ve Toplumsal Cinsiyet

Sezer, etkinliğin ikinci bölümünde ise yetişkinlere seslendi. Yazar, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi ve Feriha Uyar Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin de katıldığı “Masallar ve toplumsal cinsiyet” isimli söyleşide kadın ve erkeğin toplumsal baskıların yanı sıra masalların yönlendirmeleri ile daha çocuk yaşlarda eşitsizliği doğuran bir takım kalıplar altına sokulduğunu ifade etti.  Söyleşinin ardından Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şafak Pala, Sezer’e anı plaketi sundu.