Nilüfer’de öğrenciler spora doyacak

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kaymakamlığı, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde ve Nilüfer Belediyespor koordinatörlüğünde düzenlenen 9. Nilüfer Okullararası Sportif Lig açılışı gerçekleşti. Nilüfer Belediyespor Üçevler Spor Tesisleri’nde düzenlenen törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arzu Ayyıldız ve çok sayıda okul idarecisi katıldı. 26 Şubat’a kadar sürecek olan lig müsabakalarında Nilüfer’den 46 okuldan bin 200 öğrenci mücadele edecek. 9’uncusu organizasyonda öğrenciler, futbol, voleybol, hentbol, kros ve basketbol olmak üzere 5 branşta mücadele edecek.

Müsabakalar öncesi düzenlenen törende konuşan Başkan Mustafa Bozbey, amaçlarının spor kültürünü ve bilincini gelecek nesillere kazandırmak olduğunu vurguladı. Yaklaşık 2 ay sürecek mücadele sonunda dostluğun, sevginin kazanacağını kaydeden Bozbey, mücadelelerin centilmence geçmesi dileğinde bulundu. Nilüfer’de sporun hiçbir zaman bitmeyeceğini belirten Bozbey, yeni spor tesisleriyle gençlere daha fazla spor yapma imkanı sunacaklarını dile getirdi.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Arzu Ayyıldız da organizasyonun centilmence geçmesi temennisinde bulunarak, Başkan Bozbey ve Nilüfer Belediyesi’ne öncü oldukları için teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri ile Özlüce Anadolu Lisesi öğrencileri arasında yapılan basketbol gösteri maçıyla organizasyon start aldı. Maçın başlama atışını Başkan Bozbey ve Arzu Ayyıldız yaptı.