Nilüfer 2014’de parklarıyla fark yaratacak

Yeşil alanların korunması ve sayılarının arttırılması için çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün 2014 Park ve Yeşil Alan Yılı kapsamında oluşturduğu ekip, mahalle komiteleriyle çalışmalarına başladı. İlk olarak mahalle komiteleriyle birlikte Nilüfer’de bulunan park ve bahçeleri gezen ekip, hazırladığı raporu Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda ele aldı. Mahalle muhtarları ve mahalle komitesi üyelerinin yanı sıra Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve ilgili müdürlüklerin katıldığı toplantıda, park ve bahçelerin ihtiyaçları, yeşil alan sayısının arttırılması ve dezavantajlı grupların park ve bahçeleri daha rahat kullanması konuları ele alındı.

Park ve bahçelerin aydınlatma, güvenlik önlemleri ve yapılması gereken revizyonların değerlendirildiği toplantının açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Düzenlenmiş parklar ve yeşil alanlar konusunda bir standarda kavuşmamız gerekiyor. Çünkü Nilüfer Belediyesi Avrupa çapında tanınan Avrupa’da dahi örnek alınan bir kurum ise standardizasyonun çok önemli bir konu olduğunu vurgulamak istiyorum. Bu konuda da bir standart getirmek şart. Mutlaka bütün parklarımızın hepsinin gözden geçirilmesi lazım. Eksiklikler var, yanlışlıklar var ya da özellikle dezavantajlı grupların yararlanabileceği düzenlemelere ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Parklarımızın yeniden revize edilmesi, revize edilirken de hem dünya literatürüne girmiş farklı ürünlerin farklı çalışmaların bu parklarda yer alması  aynı zamanda tüm parklarımızda her canlının mutlu olacağı düzenlemelerin yapılması gerekmektedir,” şeklinde konuştu.

Ağaçlandırmaların da önemine değinen Başkan Bozbey, farklı kimlikli ağaçların Nilüfer’in her noktasında olmasını istediğini söyledi. Bozbey, Nilüfer sokaklarında kuş seslerinin yankılanması için de bütün ağaçların kuşların rahatlıkla yuva yapacağı kuş evleriyle donatılacağını belirtti.

Başkan Bozbey’in konuşmasının ardından söz alan Nilüfer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Sibel Özer de  2014’ün “Park ve Yeşil Alanlar Yılı” olarak ilan edilmesinin ardından kapsamlı bir çalışma başlattıklarını belirtti. Öncelikli olarak 2014 yılında yapılması planlanan park alanlarının mahalle komiteleriyle birlikte tespit edildiğini söyleyen Park ve Bahçeler Müdürü Sibel Özer, 2014 yılında Nilüfer’e yapılacak 61 adet park için 5 Milyon TL bütçe ayrıldığını söyledi. Mevcut park alanlarının revize edilmesi için de bir kurul oluşturulduğunu belirten Sibel Özer, insan odaklı çalışmaları Strateji ve Geliştirme Müdürlüğü’nün başkanlığında Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Eşitlik ve Engelliler Birimi ve Nilüfer Kent Konseyi Mahalle Komiteleri’nin katılımcılık anlayışıyla yapacaklarını  ifade etti.

Mahalle komiteleriyle birlikte Nilüfer’de bulunan park ve bahçeleri gezen ekibin sunumunun ardından, muhtarlar söz alarak düzenlemelerin yapılacağı yerler hakkında görüş bildirdiler.