Başkan Bozbey muhtarlara teşekkür etti

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer’de hizmet veren muhtarlarla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. 2009-2013 döneminin son toplantısı Nilüfer Belediyesi Nikahevi’nde düzenlendi. Son dört yılı değerlendiren Başkan Bozbey, muhtarlarla birlikte başarılı çalışmalara imza attıklarını kaydetti.  Mevcut sıkıntıları da dikkat çeken Bozbey, kısıtlı bütçelerle en iyisinin yapılmaya çalışıldığını belirtti.

Başkan Bozbey, Nilüfer’in çok fazla nüfus aldığını vurgulayarak, bu artışın 2012 yılında 24 bin, 2013 yılında da 30 bin dolayında olduğunu bildirdi. Bu artışa rağmen tüm mahallelere en iyi hizmet kalitesinin götürülmeye çalışıldığını söyleyen Bozbey, bazı yasal düzenlenmelerden kaynaklanan koordinasyonsuzluğun da sıkıntılara neden olduğu bildirdi.

Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Geçtiğimiz dönemde muhtarlarla birlikte olumlu işleri imza attık. 2009 yılında eksiklikler vardı, yapılması gerekenler vardı. Bir anda çeşitli mahallelerde nüfus patlaması yaşandı. Nilüfer’in pek çok semti yoğun ilgi görüyor. 2012 yılında nüfus 24 bin arttı. 2013 yılında 28-30 bin arasında nüfus artışı olduğunun açıklanması bekleniyor. Mahallerimizde bu kadar gelişme yaşanırken, tüm sorunları gidermek olanaksız. Sınırlı bütçeyle en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Keşke muhtarlarımız ‘Sorunlarımızın tamamı bitti’ diyebilse. Ancak koordine eksikliklerinden dolayı bazı işlerimiz de gölgeleniyor. Asfalt yapıyoruz, bir sene sonra asfaltta başka işler de yapıldığı için yama yapmak zorunda kalıyoruz. Vatandaş haklı, biz de haklıyız. Haksız olan sistem. Daha önce merkezi idareye yazıyla ilettik: ‘50 binin üzerinde nüfusu olan belediyeler, altyapıyı kendileri yapsınlar, işletmeyi devretsinler’ dedik. Umarız önümüzdeki dönemde bu sorunlar çözülebilsin.”

2014 yılını “Park ve Yeşil Alan Yılı” olarak ilan ettiklerini hatırlatan Başkan Bozbey, 220’ye yakın parkın tamamen onarılıp yenileneceğini belirtti. Bozbey, parklardaki çocuk oyun guruplarını yaşa göre ayıracaklarını belirtti. Kuş cıvıltılarıyla dolu bir Nilüfer hedeflediklerini söyleyen Bozbey şöyle dedi: “Nilüfer’de  tüm yurttaşlarımızı gülümsetmek istiyoruz. Her canlıyı mutlu etmek istiyoruz. Kuş cıvıltılarıyla uyanmak istiyoruz. Her yaşta insan kuş sesleriyle uyanmalı, mutluluk duygusu kabarmalı. Kentin içinde kuş sesleriyle yaşamayı siz muhtarlarımızla birlikte başaracağız.”

Her iki-üç mahallede kültürevi ve spor tesis kurmayı hedeflediklerini belirten Başkan Bozbey, bazı mahallelerde yer sıkıntısı çektiklerini söyledi. Bozbey, okul salonlarının alt yapısını karşılayarak, halkın da yararlanması için girişim başlattıklarını, ancak bürokratik sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

Bozbey 2014 yılında yenilenebilir enerjinin hayata geçmesi için çalışmalar başlattıklarını söyleyerek şöyle dedi: “Enerji birimimizi oluşturduk. Yenilenebilir enerji için çalışma başlatacak durumdayız. 2014 yılında rüzgar tribününü Bandırma civarına kurarak Nilüfer Belediyesi’nin enerji ihtiyacını buradan karşılayacağız.”

Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı ve Beşevler Muhtarı Erol Yılmazer de Başkan Bozbey’e teşekkür etti. Yılmazer, bazı çözülemeyen sorunların da olduğunu kaydederek, belediye ve muhtarların birlikte çalışarak sorunları aşacağını söyledi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, konuşmasının sonunda tüm muhtarlara verdikleri destek, Nilüfer’e yaptıkları katkı, Nilüfer sakinlerinin gülümsemeleri için yürüttükleri çalışma için teşekkür etti.

Bozbey konuşmasının ardından muhtarlara “Duruyoruz” etkinliğinde çekilen Atatürk portresinin yer aldığı tablo armağan etti.