BM listesine Nilüfer damgası

Toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 168 yerel yönetimin yer aldığı ‘  Sürdürülebilir Kalkınma ve Kentleşmeye Destek Veren Yerel ve Bölgesel Liderler’  listesinde Nilüfer Belediyesi’nin de bulunduğunu açıkladı. Bozbey, bu başarının tüm çalışanlara ait olduğunu kaydetti. Nilüfer Belediyesi tarihi bir başarıya daha imza attı. Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG ), Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Bank-i Moon 'a gönderdiği mektupta Nilüfer Belediyesi; ‘ Sürdürülebilir Kalkınma ve Kentleşmeye Destek Veren Yerel ve Bölgesel Liderler ‘ listesinde yer aldı. Listede 168 yerel yönetim bulunuyor.

Nilüfer Belediye Meclisi yılın ilk toplantısını yaptı. Toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 168 yerel yönetimin yer aldığı ‘  Sürdürülebilir Kalkınma ve Kentleşmeye Destek Veren Yerel ve Bölgesel Liderler’  listesinde Nilüfer Belediyesi’nin de bulunduğunu açıkladı. Bozbey, bu başarının tüm çalışanlara ait olduğunu kaydetti.

Bozbey şöyle konuştu: "Sürdürülebilir Kentleşme Bilincinin Yükseltilmesine " ilişkin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Bank-i Moon 'a sunulan mektupta dünyadaki 168 yerel ve bölgesel lider ile birlikte yer almış bulunmaktayız. 13 Aralık’ta Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği (UCLG ) Başkanlığı tarafından Ban Ki-Moon’a sunulan görüş bildirgesinde, uluslararası toplumun “Sürdürülebilir Kentleşme” ye ilgisinin çekilmesi, kırsal ve kentsel alanların sorunlarının çözümü için konunun Birleşmiş Milletler sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ve 2015 sonrası gündemine dâhil edilmesi talep edilmiştir. Nilüfer Belediyesi’nin de destek verdiği bu uluslararası kampanyada, Dakar, Barselona, İle- de France bölgesi yöneticileri dâhil olmak üzere168 yerel ve bölgesel lider, sürdürülebilir kalkınma gündemi içinde kentleşme bilincinin yükseltilmesi için imza attı. Bu kampanya ile Birleşmiş Milletlerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerini etkilemeye çalışarak, kalkınmanın sadece şehirlere yönelik değil bölgesel ve kırsal alanların da kentsel bağlantılarla desteklenmesi gerektiğini savunuyor. Nilüfer Belediyesi de 168 yerel yönetim arasında yer aldı.

Bozbey’in açıklaması alkışlarla karşılandı. Belediye Meclis üyeleriyle, çalışanlara teşekkür eden Başkan Bozbey ‘Bu başarılar sağlıklı ekip çalışmasının sonucu’ dedi.

Denetim Komisyonu

Bu arada;  Ocak Ayı Belediye Meclisi toplantısında Denetim Komisyonu üyeleri de belli oldu. Kapalı oy yöntemiyle yapılan seçimler sonucu Komisyon şu üyelerden oluştu:

Sami Kahveci

Aysel Okumuş