Misili kadınlara girişimcilik eğitimi

Bursa’nın tarih kokan doğa harikası Misi’de, Nilüfer Misi Köyü Kadınlar Derneği üyesi kadınlar KOSGEB ile protokol imzalayarak yerel lezzetlerini profesyonel anlayışla ziyaretçilerinin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Misili kadınlar, Nilüfer Belediyesi ve Gümüştepe Muhtarlığı’nın ortak yürüttükleri proje ile tarihi Misi Köyünde geleneksel geçim kaynakları olan ipekböcekçiliğini ve tarihi Bursa yemeklerini yaşatarak kültürel cazibe merkezi yaratmayı hedefliyor. Nilüfer Misi Köyü Kadınları Derneği, KOSGEB’le imzaladıkları eğitim protokolle de  “ %100 Misia Projesi”  ile fonlanan faaliyetlerin tamamlayıcısı olacak girişimciler eğitmeyi amaçlıyor.Misi’nin tarihi ve kültürel değerlerini yaşatmak amacıyla Nilüfer Misi Köyü Kadınlar Derneği üyesi yaklaşık 30 kadın 70 saatlik eğitimler alarak işletmelerini faaliyete geçirecek.

Eğitim protokolüne katılan Nilüfer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Gül Günaydın, Nilüfer’de kadınlara her zaman destek olduklarını belirterek, Misi’nin turizm cazibe merkezi olacağını söyledi. Gül Günaydın, “Misi’de cephe sağlıklaştırma için amaçladığımız iki binamızı ortak hizmet projesiyle kapsamında Misi Kadın Derneğimize verdik ve orada yerel lezzetler üzerine bir projemiz söz konusu. Bursa ve özellikle Misi kozanın başlangıcı. İpeği ve kozayı yaşatmak adına ipekböcekçiliği ve koza evi şeklinde Misi kadınlarımıza değerlendirmek üzere iki evimizi tahsis ettik. Devamında da kadınlarımız bu şekilde girişimcilik sertifikalarıyla, hedefleri doğrultusunda talepleri olursa onlara da destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Girişimcilik eğitim protokolünü imzalayan KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ da “Misi köyündeki insanlar, orada bulunan kadınlarımız eminim ki çok güzel hizmetlere imza atıyorlar, çok değerli ürünler üretiyorlar. Ama bunların bir çoğu pazarda yer bulamıyorlar. Bir işletme şemsiyesi altında faaliyetlerine devam edemiyor olmaktan dolayı da ciddi anlamda mağdurlar. Hem Misi Köyü kadınlarının el emeğini değerlendirmek, hem de Misi Köyü’nü çok daha turistik mekan haline getirebilmek amacıyla biz Misi Köyü’nde yaklaşık 70 saatlik bir eğitim programı düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Nilüfer Misi Köyü Kadınları Derneği Başkanı Nagihan Dülger ise, Misili kadınların eğitimlere hevesli olduğunu belirterek Nilüfer Belediyesi’ne ve KOSGEB’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.