İpek koza geleceğe Nilüfer’den yayılıyor

Nilüfer Belediyesi el sanatlarının gelecek nesillere aktarılmasına yönelik çalışmalarda örnek olmaya devam ediyor. NİLSEM  İpek Koza El Sanatları Kurs Öğretmeni Nadide Yakıt, Bursa genelinde Yıldırım ve Osmangazi başta olmak üzere Halk Eğitim Merkezleri’nde öğreticilik yapan 28 öğretmene ipek koza işlemeciliği hakkında atölye çalışması yaptı. Filiz Yün firmasının destekleriyle düzenlenen atölye çalışmasında ipek kozasının ince detayları ve işlemeciliği hakkında uygulamalı bilgiler veren Yakıt, mefruşat üzerinde işleme ve boyama konusunda da tecrübelerini paylaştı. Eğitime katılan öğretmenler çalışmayı dikkatle takip ederken, el becerilerindeki hünerlerini de sergiledi.

Atölyeyi ziyaret eden Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, Yakıt ve eğitim alan öğreticilerle bir araya gelerek çalışmalarında başarılar diledi.