Misi Köyü kadınları duygularını ipek kozasına döktü

Nilüfer Belediyesi’nin destek verdiği  "Yüzde 100 Misia Projesi" kapsamında çalışmalarını sürdüren Misi Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Nilüfer Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Gül Günaydın, Nilüfer Lions Kulübü Başkanı Zeynep Güngör, Dernek Gönüllü Proje Koordinatörü Arzu Kutucu Özenen ve ipek kozası eğitimcileri ve Misi Köyü sakinleri katıldı.

Kadınlar aldıkları ipek kozası eğitimini Sevgililer Günü’nde sergilediler. İpek kozasından kolye, bileklik, yaka iğnesi, duvar süslemesi ve pano benzeri süslemeler yapan kadınlar duygularını çalışmalarına döktü. Misili kadınlar el emeği göz nuru süslemelerini konuklara armağan ederek duygularını paylaştılar. Etkinlik yerel yemeklerin sunulmasıyla daha da lezzetli bir hal aldı.

Yüzde 100 Misia Projesi:

Misi Köyü'nde ikamet eden 44 kadın 2010'da bir araya gelerek Nilüfer Misi Köyü Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği'ni kurdu. Dernek üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Anadolu Efes ve Birleşmiş Milletler Kalınma Programı UNDP koordinasyonu ile yürütülen "Gelecek Turizmde" projesi kapsamında başlatılan 'Sürdürülebilir Turizme Destek Fonu'ndan pay alabilmek için "Yüzde 100 Misia" adlı proje oluşturdu. Proje, 252 proje arasından fonu kazanmaya hak kazanan 3 projeden biri oldu. Projeye Nilüfer Belediyesi de çeşitli konularda destek sağlamaktadır.