Nilüfer Belediyesi mahalle olacak köyleri kucaklamaya hazır

6360 Sayılı yeni Büyükşehir Yasası 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin hemen ardından yürürlüğe girecek. Yasayla birlikte köyler,  mahalle statüsüne dönüşecek.  Nilüfer İlçesinde halen 42 olan mahalle sayısı 64’e,  23.374 hektar olan alan 50.716 hektara çıkacak. Nilüfer ilçesinin 2013 yılı sonu itibariyle nüfusu 358 bin 265 olarak belirlendi Yasayla birlikte belediyelerin klasik teknik ve sosyal altyapı hizmetlerine ilaveten  başta tarım orman ve hayvancılık  konuları da  görev ve yetki alanına  dahil olacak. İşte böylesine köklü değişikliğe karşı Nilüfer Belediyesi hazırlıklarına aylar öncesinden başladı ve tamamlama aşamasına geldi. Nilüfer Belediyesi  birçok konuda olduğu gibi Büyükşehir Yasası’ genişleyen alan, artan görev yetki ve sorumluluklara  paralel olarak yeniden yapılanma çalışmalarına başlayan ilk ilçe belediyesi oldu.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaptığı açıklamada oluşturulan yeni birimlere dikkat çekti ve çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bozbey şunları kaydetti: “Gerek belediyemizin yetki görev ve sorumluluk alanını etkileyen, gerekse günümüzün çağdaş belediyecilik alanındaki gelişmelere paralel olarak belediyemiz bünyesinde yeni birimler  kurulması konusunda yapmış olduğumuz çalışmalar son aşamasına gelmiş bulunmaktadır Yeni Büyükşehir yasası çerçevesinde kırsal alanlardaki teknik altyapı, tarım orman ve hayvancılık faaliyetleri ile sosyoekonomik ve sosyokültürel hizmet ve çalışmaları yürütecek "Kırsal Alan Birimi" kurulmuştur. Eski beldelerimiz ve yakın çevrelerindeki köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerine  kırsal alanla ilgili hizmetleri,  teknik alt yapı ve diğer  hizmetleri daha etkin ve verimli götürebilmek için eski belde ve yakın çevrelerindeki yerleşim birimlerini de içine alacak güçlü birer "Kırsal Alan Yapılanması" çalışmalarımız devam etmektedir. Bundan böyle gerek kırsal alan birimimiz gerekse  eski belde ve yakın çevrelerinde köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerimizi içine alacak kırsal alan yapılanması ile bu yerleşim birimlerimize her konuda daha etkin ve verimli hizmet götürme imkanına kavuşacağız. Nilüfer belediyemiz birçok konuda olduğu gibi belediyemizin genişleyen alan,   artan görev yetki ve sorumluluklarımıza paralel olarak yeniden yapılanma çalışmalarına başlayan ilk ilçe belediyesi olmaktadır.”