Odunluk Mahallesi’ne modern muhtarlık binası

Nilüfer Belediyesi mahallelerde muhtarlıkların modern bir görünüme kavuşması ve daha sağlıklı hizmet vermesi için hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. 200 metre kare alana sahip Odunluk Mahalle Muhtarlığı Hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcıları, Nilüfer Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve daire müdürlerinin yanı sıra davetliler katıldı.

Nilüfer Belediyesi için mahallelerin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Demokrasi, önce mahallede başlar. Bir toplumda demokratik kültür gelişecek ise, en küçük birim olan mahallede, eşit haklara sahip insanların eşit ve adil şekilde hizmetleri alması gerekmektedir. Eğer bu başarılabilirse, köklü bir demokrasi de oluşturulabilir. Biz bunun için, Türkiye’ye örnek bir yapıyı, Mahalle Komiteleri'ni kurduk. İçişleri Bakanlığı da Mahalle Komiteleri'mizi, LAR 2 projesi kapsamında takibe aldı. İnanıyorum ki, yakın gelecekte bizim bu yapımız, Türkiye’de bir bir yaşama geçirilecek. Biz, yurttaşlar taleplerini, beklentilerini, Mahalle Komiteleri aracılığıyla iletsinler, daha da önemlisi yönetimde söz sahibi olabilsinler, istedik. Önümüzdeki dönemde Mahalle Komiteleri'mizi daha da güçlendireceğiz. “Demokrasi kenti Nilüfer”de karar süreçlerine sizler de katılın. Mahalle Komiteleri’nin işlevini artıralım, birlikte karar alalım, birlikte yönetelim,” dedi.

Kurum olarak her zaman muhtarların yanında olduklarını kaydeden Bozbey, “Bu ay Nilüfer Belediye Meclisi’nde tarihi bir karar aldık. Muhtarların yıllardır çözülemeyen bir sorununa son verdik. Nilüfer Belediye sınırlarında yer alan köy ve mahalle muhtarlıklarının su, elektrik, doğalgaz gibi giderleri, belediyemiz tarafından karşılanacak. Ayrıca nüfusu 5 binin üzerinde olan muhtarlıklara da oluşturacağımız iletişim ofisimizde personel vereceğiz. Nüfusu 5 bini aşan mahallelerde yer alan iletişim merkezlerinin bakım onarım dahil olmak üzere, tüm genel giderleri karşılanacak” diye konuştu.

Son 5 yılda, Odunluk Mahallesi’ne yapılan hizmetler hakkında da bilgi veren Başkan Bozbey, “Bölgede yakın zamanda yapılaşma oldukça arttı. 6 bin 224 metre asfalt kaplama, bin 495 ton asfalt yama, 8 bin 878 metre yol açma, 2 bin 496 metre tretuvar, 2 bin 377 metre bisiklet yolu yaptık. Yeni Cami’nin perde duvarları ve tuvalet inşaatı da devam ediyor. Nilüfer'imizin göz bebeği Atatürk Kent Ormanı düzenlemesini de tamamladık. Odunluk’ta kültürel faaliyetlerimiz de devam etti. En önemli projelerimizden biri de muhtarlık binamızdı. Bu proje 200 metrekare alanı kapsıyor.

Muhtarlık bölümünde bir muhtarlık odası, bir toplantı salonu, bekleme salonu, arşiv, mutfak ve tuvalet bulunuyor. Diğer bölümde ise 60 metre karelik Mahalle Komitesi toplantı salonu yer alıyor. Muhtarlık binamızı inşa ederken, Nilüfer’deki tüm hizmetlerimizde olduğu gibi engelli vatandaşları da unutmadık,” şeklinde konuştu.

Törende açılış konuşması yapan Mahalle Muhtarı İlyas Seyhan da Nilüfer Belediyesi ve Başkan Mustafa Bozbey’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve davetliler binanın açılış kurdelesini kesti.