haber

Airsoft meraklıları Nilüfer’i seçti

Tüm Airsoft Derneği adı altında Türkiye genelinde yapılanmaya giden Airsoft Bursa Takımı oyuncuları, bu spor için biçilmiş kaftan olarak değerlendirdikleri Nilüfer Belediyesi’nin havacılık tesislerinde büyük bir organizasyon düzenledi. 

Fadıllı köyünde yer alan, Uluabat Gölü’nün muhteşem manzarası ve eşsiz doğasıyla; sporcuların, yamaç paraşütçülerinin ve hafta sonunu doğa ile baş başa yürüyüşlere ayırmak isteyenlerin uğrak noktası haline gelen tesisler, bu defa Airsoft tutkunlarını ağırladı. Bursa’nın yanı sıra Bandırma ve İzmit’ten gelen sporcularla birlikte 30 kişilik bir takım oluşturan Airsoft Azap Takımı oyuncuları Nilüfer Belediyesi’ne ve Nilüfer Belediyesi Havacılık Tesisleri Sorumlusu Rasim Kuşçu’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

“Savaşçı değil, sporcuyuz ”

Airsoft’un tamamen şiddet içeren bir savaş oyunu olarak algılanmasından duydukları rahatsızlığı dile getiren Airsoft Bursa Azap Takımı Kaptanı Mehmet Uğur Kamçı  “Bu sporu sadece bir çatışma ve savaş mücadelesi olarak görenler; önyargı ile yaklaşanlar var. Bu bir simülasyon oyunu, kullandığımız mekanizmaların kesinlikle öldürücü bir ya da ciddi yaralanmalara sebep olacak etkisi yok. Barut veya gerçek mühimmat kullanmamız, mekanizmaları bu amaca yönelik modifiye edebilmemiz söz konusu değil. Bu oyunu, boyalı kapsüllerle oynanan Paintball’ın daha gerçekçi ve profesyonel bir uygulaması ve strateji kuralları üzerine kurulu bir mücadele olarak değerlendirebiliriz. Bizler savaşçı değil sporcuyuz.” dedi.  

Yurt dışından getirilen Airsoft mekanizmaları, teçhizat ve kıyafetleri ise meraklıları için pahalı sayılabilecek ücretlere mal oluyor. Baştan aşağıya ekipman fiyatları 3-4 bin liradan başlıyor. Bu spora karşı önyargılar, ekipman ücretleri ve oynamaya müsait alanların bulunması konusunda yaşanan sıkıntıların azalması ile Airsoft’a olan ilginin artacağı tahmin ediliyor.

Airsoft’un tarihçesi ise oldukça ilginç bir temele dayanıyor. AEG (Auto electric gun) olarak anılan Airsoft mekanizmaları 1970'lerde Amerika Birleşik Devletleri'nin Japonya'ya uyguladığı ambargo ile devletin ve sivillerin ateşli silahlara sahip olmasını ve üretmesini engelleyen yasaların ardından yaygınlık kazanmaya başlamış. Ateşli silah kullanmaları engellenen Japon tasarımcılar söz konusu yasaya uygun olarak, silaha dönüştürülemeyecek fakat gerçeğine çok benzeyen replikalar ile silahın caydırıcı etkisinden yararlanmak ve taktik eğitim için kullanmak üzere Airsoft'u geliştirmişler.