Nilüfer’de Akçalarlı kadınlar altın bilezik takacak

Kadınları istihdama katılması ve kaybolmaya yüz tutmuş değerlerin yeniden hayat bulması amacıyla başlatılan proje kapsamında 12 kadın eğitim alacak. Mesleki eğitim konusunda birçok başarılı çalışmaya imza atan Nilüfer Belediyesi, hem kadın istihdamına katkı sunacak hem de kaybolmaya yüz tutmuş değerlerin yeniden hayat bulması için yeni bir projeye imza attı. Bursa Soroptimist Kulübü iş birliğiyle düzenlenen ‘İpek Halı Dokuma Kursu’ Akçalarlı 12 kadın kursiyerin katılımıyla başladı. Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alacak olan kursiyerler, eğitim sonunda ortaya çıkacak eserlerini değerlendirerek aile ekonomilerine de katkıda bulunacak.

Kurs öncesi düzenlenen açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı.

Nilüfer Belediyesi olarak işsizliğin ciddi bir sorun olduğu günümüzde, işverenler için de nitelikli işgücü bulmanın zorluklarının farkında olduklarını ifade eden Başkan Bozbey, “Avrupa Birliği’ni tehdit eden işsizlik Türkiye için de derin bir yara. Yaklaşan seçimler dolayısıyla televizyon programcıları il il dolaşıyor ve vatandaşlarla konuşuyor. Bu programlarda dikkat ettiğim ortak şikayet, işsizlik. İstisnasız tüm kentlerde bu böyle. Biz Nilüfer Belediyesi olarak bu soruna sessiz kalamazdık. İşte bu farkındalıkla, ve hiçbir zaman rutin belediyecilik hizmetleriyle yetinmeyip, toplumsal sorunların çözümüne katkıda bulunma gereği duyan bir yaklaşımla, Nilüfer Belediyesi olarak İş ve Meslek Edindirme Ofisi'ni hayata geçirdik. Bizler bu projeyi yürütürken özellikle sanayi çevreleri,meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak iş dünyasının ihtiyaçları yönünde eğitim eksikliklerinin giderilmesi ve isteyenlere mesleki beceri kazandırılması için eğitim çalışmaları da organize ediyoruz. Kurslar açarak niteliksiz diye adlandırılan iş gücünü de bilgi ve becerilerini arttırmaya çalıştık ve çalışıyoruz. Şimdiye kadar toplam 290 farklı alanda kurslar  açtık.6.200 kişi eğitimlerden faydalandı. Bundan sonra Nilüfer Belediyesi olarak kadınlarımızın istihdamı ve ekonomiye katılımı için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz,” dedi.

Türkiye Soroptimist Kulüpler Federasyonu Elin Işığı Komisyon Başkanı ve Bursa Soroptimist Kulübü Üyesi Fatoş Öztürk ise,  “Biz bir hayalle yola çıktık. Kaybolmaya yüz tutan meslekleri ve eserleri geleceğe taşımak istedik. Bu konuda Bursa’da biz Nilüfer Belediyesi çok büyük destek oldu. Bu desteği almasaydık bu yola çıkamazdık. Akçalar da bu kursun ilkini başlattık umarım diğer bölgelerde de bu çalışmaya devam ederiz. Bu kurstan sonra çıkan ürünleri bulduğumuz pazarda değerlendirebileceğiz,” dedi.

Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı da kadınların ülke için önemli olduğuna değinerek,  “Teknoloji çağında herkesin eğitim imkanına kavuşması gerek. Bu kurslar kadınlarımızın ayakta durması ve meslek kazanması açısından çok önemli. Bursa Valiliği olarak kadınlarımız, çocuklarımız ve dezavantajlı gruplar için çok hassasız,” diye konuştu.

Bursa Aile ve Sosyal Politikalar  İl Müdürü Sunay Özkul ve Bursa Soroptimistler Kulubü Başkanı Aytaç Toker, desteklerinden dolayı Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür etti. Konuşmaların ardından Bozbey ve diğer davetliler kursu ziyaret ederek, kursiyerlerle sohbet etti.