Bozbey’den kadın personele çiçek

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey her yıl olduğu gibi bu yılda ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın personeli unutmadı. Başkan Bozbey, belediyede çalışan kadın personele her yıl olduğu gibi yine çiçek vererek bu anlamlı günlerini kutladı. Bozbey ayrıca Eşitlik Birimi tarafından organize edilen sürpriz bir hediyeyi de kadınlara armağan ederek, kadınların toplumdaki değer ve önemine değindi.

Nilüfer Belediyesi tarafından ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da kamu kurum ve  kuruluşlarındaki kadın personele çiçek dağıtıldı.

Başkan Bozbey 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda cinsiyet ayrımcılığının ortadan kaldırılmasını istedi. Bozbey şöyle dedi: “ Kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın, eşitsizliğin kaldırılması çağdaş Türkiye özleminin gerçekleştirilmesinin önkoşuludur.  Kadınların ekonomik, toplumsal, kültürel ve siyasal yaşamda hak ettiği yeri edinmesi ve cinsiyetten kaynaklanan eşitsizliğin tümüyle ortadan kalkması, devletlerin yanı sıra, uluslararası örgütlerin ve eşitsizliği yazgı olarak görmeyen bireylerin çabasını gerektirmektedir. Dünya Kadınlar Günü, kadın haklarının kazanılmasında nereden yola çıkıldığının, hangi aşamalardan geçilerek bugünlere ulaşıldığının anımsanmasında ve bundan sonra daha iyiye ulaşılması için yapılması gerekenlerin değerlendirilmesi yönünden de büyük önem taşımaktadır.. Bu nedenle, kadınlara, yerel yönetimlerde, kenti yönetmede kendi ses ve taleplerini yükseltme konusunda şahsım ve belediye başkanlığı makamının tüm imkanlarının kendilerine açık olduğunu bir kez daha belirtiyor ve kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği haklı mücadelenin simgesi 8 Mart Dünya  Kadınlar Günü'nde tüm kadınları kutluyor ve mücadele eden tüm kadınları saygıyla selamlıyorum.”