Güvenli kent Nilüfer için ilk adım

Güvenli Toplum Ağı, tüm yaş, cinsiyet ve risk gruplarını içine alacak şekilde güvenliğin teşviki, yaralanmaların, intiharların ve doğal afet nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukların engellenmesi hedefiyle, alanlarında aktif görevde bulunan kurum ve kuruluşların yerel yönetimlerin şemsiyesi altında temsil edildiği uluslararası bir topluluk.

Nilüfer Belediyesi’nin bu ağa katılabilmesi için İçişleri Bakanlığı’na yazı göndermesiyle ilgili onay Meclis’te karara bağlanırken, süreç de resmen başlamış oldu. İçişleri Bakanlığı’ndan gereken olur alındıktan sonra Nilüfer Belediyesi önce Nilüfer İlçe Emniyet Müdürlüğü ile protokol imzalayacak. Ardından projeye paydaş olacak ilgili kurumlarla iletişime geçilecek ve yürütme ve çalışma grupları belirlenecek. Dünya Sağlık Örgütü’ne Niyet Mektubu’nun sunulmasıyla devam edecek Güvenli Toplum Ağı'na katılım sürecinde başvuru raporunun hazırlanması da bulunuyor.