Bozbey, Spor Şenlikleri’nin kahramanlarına teşekkür etti

Nilüfer’de sporu yaşam kültürü haline getirmek için her yıl geleneksel olarak düzenlenen

Nilüfer 13. Uluslararası Spor Şenlikleri bir ay süren dev organizasyonun ardından sona erdi. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen değerlendirme ve plaket töreninde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey emeği geçenlere teşekkür etti.

Çok sayıda okul idarecisi ve öğretmenin bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Mustafa Bozbey, “13 yıldır devam eden spor şenliklerimiz aslında katılımcılığın bir ürünü. Amacımız 99’da başlayan süreci sürdürerek spor kenti Nilüfer’i oluşturmak. Bunu oluştururken Nilüfer’in tamamını, sporla ilgili projeleri hayata geçirmekti hedefimiz. 13 yıl önce başladığımız bu projenin sürdürülebilir olması ülkemizde hayli zordur. Ama Nilüfer bu farkı ortaya koymuştur. Nilüfer’in kurumları bu farkı Türkiye’ye örnek olacak düzeye getirmiştir,” şeklinde konuştu. Öğrencilerin tamamına spor yaptırma imkânını sunmak istediklerini belirten Mustafa Bozbey, hazırladıkları projelerle birlikte Nilüferlilerin sağlıklı bir yaşam sürmelerine olanak sağlayacak spor bilincini aşılamak için çalıştıklarını kaydetti.

Bozbey, “Müsabakalarda birinciler oldu, ikinciler oldu. Çocuklarımızın bazıları sevindi, bazıları üzüldü ama bir şenlik havası içerisinde geçmiş olması ve bu şenliğin de dostlukları pekiştirmiş olması bizim için önemliydi. Aynı zamanda kardeş şehirlerden gelen konuklarımız da çok memnun bir şekilde buradan ayrıldılar. Artık 14. Spor Şenliklerine bu günden itibaren hazırlanmalıyız,” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya da törende söz alarak yoğun tempoda öğrencilerin dolu dolu bir ay geçirdiğini söyledi. Mehmet Kaya, Nilüfer’de kültür, sanat ve spor anlayışının Türkiye’ye örnek olduğunu vurgulayarak çocukların centilmence mücadele ettiğini belirtti.

Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç da kurumların dayanışmasına vurgu yaparak desteklerinin süreceğini söyledi. 13. Spor Şenlikleri plaket töreninde Soma’da maden faciasında hayatını kaybedenler de anılarak bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenen törende Başkan Mustafa Bozbey, şenliklerde emeği geçen öğretmen ve idarecilere teşekkür ederek plaket verdi.