Nilüfer’de Havacılık Festivali için geri sayım başladı

Akçalar’ın yanı başındaki Nilüfer’in yeni mahallelerinden Fadıllı’da düzenlenecek olan festivale Bursa’nın yanı sıra Türkiye’nin çeşitli illerinden ve yurt dışından katılımcıların gelmesi bekleniyor.

Nilüfer Belediyesi 2. Havacılık Festivali için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Sivil havacılık ve yamaç paraşütü tutkunlarını bir araya getirecek olan etkinlik, 31 Mayıs günü saat 13:00’de açılış konuşmalarıyla başlayacak. İki gün sürecek festival boyunca ultralight ve microlight gösteri uçuşları, paramotor gösterileri, yarasa adam uçuşları, yamaç paraşütü ve serbest paraşüt atlayışları yapılacak. Festival programında doğa yürüyüşleri ve Ayvaini Mağarası turu ile mağaracılık eğitimleri de düzenlenecek.

Fadıllı’da festival hazırlıkları ise son sürat devam ediyor. Festivale katılacak olan uçak pilotları için göl kenarında hazırlanan pistin tamamlanması için Nilüfer Belediyesi’nin iş makineleri hummalı bir çalışma içinde. Çalışmalar hakkında bilgi veren Nilüfer Belediyesi Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü Hava Sporları Sorumlusu Rasim Kuşçu, sivil havacılığa olan ilginin arttırılmasının amaçlandığı festivalde uçak ve helikopter pilotlarının Fadıllı’ya iniş yapacağını belirterek “RC uçak gösterilerinin izlenebileceği festival alanında hafif sınıf uçakların iniş yapabileceği doğa ile uyumlu pistin yapımı, bölgede yakında hizmete girecek hava parkı için önemli bir başlangıç,” dedi.

Bu arada Fadıllı pistinde deneme uçuşları da başladı. Jeoloji Mühendisi Mustafa Yavuz “Cayrokopter” isimli döner kanatlı iki kişilik uçağıyla Fadıllı’daki piste indi. Uluabat semalarında uçuş keyfini olağanüstü manzara eşliğinde yaşayan Mustafa Yavuz, Nilüfer Belediyesi Fadıllı pisti tamamlandığında planörlerin, ultralight ve microlight hava araçlarının da güvenli bir şekilde kalkış ve iniş yapabileceğini söyledi.