Nilüferli çocuklar sanatla büyüyor

Genç yetenekler, eğitmen Gökhan Sekmen ve Şule Sekmen ile yıl boyu yaptıkları çalışmaların ürünü olan tiyatro oyunlarını Konak Kültürevi'nde sahnelediler. Sanat Kenti Nilüfer’de  atölye çalışmaları devam ediyor. Drama atölyesinde eğitim gören 34 öğrenci yeteneklerini sahnede gösterdi. Okul öncesinden orta öğretime farklı yaş gruplarında sahne alan ve büyük beğeni kazanan geleceğin sanatçıları  anne babalarına keyifli bir gösteri sundular. "Şirinler", "Şamatalı Temaşa", "At Çöpe Gitsin" ve "Ah Şu Gençler" oyunlarıyla seyirci karşısına çıkan genç yetenekler,  oyunlar sonunda hem aldıkları bol alkışın, hem de atölye sertifikalarının mutluluğunu yaşadılar.

Çocuklar, gösteri boyunca oyunların konu aldığı aile ilişkileri, gençlik sorunları ve toplumsal roller üzerine hiciv dolu mesajlarla ailelerine de seslendi. Eğitmen Gökhan Sekmen eğitim alan 34 kişilik öğrenci grubu içinde başarılı birçok tiyatro sanatçısının yetişeceğini inandığını kaydetti. Sekmen “Tabii ki bu çocukların hepsi tiyatrocu olamayacak, ancak eminim ki ileride hangi mesleği seçerlerse seçsinler sanatın kendilerine kattığı değeri hayatlarında kullanacak, sosyal ve çok yönlü insanlar olacaklar,” diye konuştu.

Gecenin sonunda sahneye çıkan Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Hanife Demirezen Güler, genç yetenekleri ve eğitmenlerini kutladı. Güler “Nilüfer Belediyesi’nin kültür ve sanata katkısı sadece konser ve festivallerden ibaret değil. Nilüfer’de çocuklar da sanatla büyüyor. Bunun en güzel kanıtı da aldıkları eğitimler sonunda bugün bizlere muhteşem bir tiyatro gösterisi sunan bu çocuklar,” dedi.