Tabandan tavana demokrasi için önemli adım

Hazırlanan yönergelerle demokrasi kültürünün tabandan tavana yayılması için üst yapıda da değişikliklerinin yapılması amaçlanıyor. Nilüfer Belediye Meclisi  Mustafa Bozbey başkanlığında toplandı. Toplantının en önemli gündem maddesini meclis komisyonlarının çalışma usul ve esaslarının belirlenmesi oldu. “Demokrasi Kenti Nilüfer”  için önemli bir adım olarak değerlendirilen kararla  komisyonların çalışma ve esaslarının yönergelerle belirlenmesi kararlaştırıldı. Yönergelerle; demokrasinin sistemli işleyebilmesi, tabandan tavana gelişmesi  için üst yapıda da köklü değişikliklerin yapılması  öngörülüyor. Karar Meclis’te oybirliğiyle alındı.

Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Başkan Bozbey, Nilüfer’in lider bir kent olduğunu hatırlatarak; Türkiye’ye örnek teşkil edecek  rol-model sistemini oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti. Bozbey, yeni komisyonların kurulması, bu komisyonların çalışma usul ve esaslarının yönergelerle  belirlenmesinin amacının “Demokrasi  ve Özgürlük Kenti Nilüfer” i yaratmak olduğunu söyledi. Başkan Bozbey, “Yeni komisyonlar kurarak, rol-model olabilmek için bir planlama yaptık. Türkiye’de ilk defa bir belediye komisyon çalışmalarında usul ve esasları hakkında bir çalışma yapıyor. Lider ve öncüyüz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” diye konuştu.