SQUASH Türkiye Şampiyonası Nilüfer’de başladı

Spor kenti olma yolunda hızla ilerleyen Nilüfer Belediyesi önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu tarafından organize edilen SQUASH Türkiye Şampiyonası, Altınşehir Gençlik Merkezi’nde başladı. 12 ilden 125 sporcunun katılacağı şampiyonaya başta İstanbul, Ankara, Bursa olmak üzere birçok ilden sporcular katıldı.

Şampiyonanın açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu As Başkanı Güven Karakuş ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Zekeriya Altuntaş katıldı.

Açılışta konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Kentimizde, her yaştan insanın spor yapması için yurttaşlarımıza imkânlar sunmaya devam ediyoruz. Spor kenti olma yolunda hızla ilerleyen Nilüfer’de, 200’ü aşkın parkımız ve birçok spor tesisimiz var. Türkiye’de, bu nüfus ölçeğinde, bu kadar fazla park ve spor tesisinin olduğu ender kentlerden bir tanesiyiz. Nilüfer Belediyesi olarak spor kenti olma yolunda hızla ilerlerken pek çok organizasyonun yanı sıra amatör sporlara da son derece önem veriyoruz. Birçok kurumla iş birliği yaparak Nilüfer’de spor organizasyonlarına ev sahipliği yapıyoruz,” dedi.

Türkiye’de yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan squash sporuna da, Bursa’da, Nilüfer Belediyesi olarak, yeni bir soluk getirdiklerini ifade eden Başkan Bozbey, “Geçtiğimiz yılın Aralık ayında tenis kortu, halı saha, voleybol ve basketbol sahaları bulunan Altınşehir Gençlik Merkezi bünyesine Dünya standartlarına uygun iki adet salon kazandırdık. İşte bu salon, squash sporuna gönül verenlerin, kısa zamanda büyük ilgisini çekti. Bursa ve Nilüfer squash’ı çok sevdi. Bursa ve Nilüfer’i bu branşta da söz sahibi yapmak adına sizlere bir müjde vermek istiyorum. Şu anda proje aşamasında olan ve önümüzdeki günlerde ihalesini yapacağımız Nilüfer Uluslararası Squash Merkezi’nin temelini çok yakında atacağız.

Altınşehir’de yaklaşık 9 bin metrekare kapalı alana sahip olacak modern merkezde, 700 seyirci kapasiteli 10 uluslararası kort olacak. Ayrıca 8 antrenman sahasının yer alacağı tesis, bu alandaki önemli bir açığı kapatacak. Konuşmanın başında da vurguladığım gibi, Nilüfer’i spor kenti yapmak ve her branşı halkımızla buluşturmak adına spora yatırım yapmaya devam edeceğiz” diye kaydetti.

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu As Başkanı Güven Karakuş ise Başkan Mustafa Bozbey’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Dünya SQASH Başkanı Türkiye’nin bu branşta merkez yapma konusunda taahhütlerini bildirdi. Bu tür projeler bizi bu alanda daha da güçlendirecek. Nilüfer ile tesisleşmeye başlamamız çok önem arz edecek. Türkiye’yi dünyada bu alanda söz sahibi yapmak için elimizden geleni yapacağız” diye kaydetti.

Konuşmaların ardından Karakuş, desteklerinden dolayı Başkan Bozbey’e teşekkür plaketi verdi. Tören sonrası bugün ve yarın devam edecek olan şampiyona karşılaşmaları start aldı. Şampiyona yarın yapılacak final müsabakalarının ardından yapılacak ödül töreninin ardından sona erecek.