“En Dost Kent Nilüfer” sloganıyla Nilüfer’de yaşayan sokak hayvanlarının kent olanaklarından faydalanması amacıyla kentin çeşitli noktalarında beslenme odakları oluşturan Nilüfer Belediyesi, beslenme odaklarını çevreye duyarlı hale getiriyor. Nilüfer Belediyesi şimdi de “Pugedon Mama Matik”  isimli çevreye duyarlı beslenme odaklarını Nilüfer’in belirli noktalarına yerleştirmeye hazırlanıyor. Sokak hayvanlarının su ve mama ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri geri dönüşümlü beslenme odakları, boş şişe ve çöpe atılan suların kutuya atılması halinde sokak hayvanlarının yemek yiyebilmesini sağlayacak.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün sosyal sorumluluk kapsamında hayata geçirilmesi planlanan projede bir taraftan atıkların geri dönüşümü gerçekleşirken, sokakta aç kalan hayvanlar da karnını doyurabilecek.

Nilüfer Belediyesi tarafından ilçenin birçok yerine konulması planlanan geri dönüşümlü beslenme odakları ilk olarak Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Kapalı Pazar Alanı girişine yerleştirilecek.

Pugedon Mama Matik’inön yüzünde bulunan iki gözün bir tanesine boş şişe, ötekineyse şişelerde kalan su döküldüğünde, alt tarafta bulunan iki kabın birine hayvan maması, diğerine ise su dolacak. Böylece geri dönüşümlerin toplanması ve sokak hayvanlarının karnının doyurulması sağlanmış olacak.