Nilüfer Belediyesi Meclisi toplandı

CHP Grup Başkanı Turgay Erdem, Sivas katliamını “Kardeşliğe, barışa, farklı fikir ve inanca sahip insanların bir arada yaşama istek ve arzusuna vurulmuş bir darbedir,” sözleriyle değerlendirdi.

Nilüfer Belediyesi Temmuz Ayı olağan toplantısı Nilüfer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nilgün Berk’in başkanlığında toplandı. Toplantı yeter sayısının onaylanmasının ardından mecliste gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı Turgay Erdem, tüm Müslümanlar’ın Mübarek Ramazan Ayını kutladı. Erdem, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Oteli’nde hayatını kaybeden 33 aydını andı. CHP Grup Başkanı Turgay Erdem, “Bundan 21 yıl önce, 33 aydınımız Pir Sultan Abdal Şenlikleri için gittikleri Sivas’ta şeriat yanlısı yobazlar tarafından, sığındıkları otellerinde vahşice yakılarak katledildiler. Aydınları ve etkinliklerde görev yapacak olan gençleri hedef alan yobazlar, türlü yalan ve iftiralarla halkı galeyana getirip olayları büyüterek tarihimize bir kara leke olarak geçen katliamın başrol oyuncuları olmuşlardır. ‘Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak’ sloganıyla gerçekleştirilen vahşet, yalnızca Cumhuriyetimize ve O’nun değerlerine karşı yapılmış değildir. Kardeşliğe, barışa, farklı fikir ve inanca sahip insanların bir arada yaşama istek ve arzusuna vurulmuş bir darbedir,” dedi.

Faillerin cezalandırılması noktasında bazı ihmallerin de olduğunun altını çizen Turgay Erdem, Sivas katliamından çıkartılması gereken dersler olduğunu savundu. Erdem, “Cumhuriyetimize ve O’nun kazanımlarına karşı çıkan bir kesim her zaman var olmuş ve kuvvetle muhtemel bundan sonrada olmaya devam edecektir. Nilüfer Belediyesi’nin savunduğu demokrasi, vicdan, katılımcılık, eşitlik gibi kavramların Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum. Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, bir daha böyle bir acının yaşanmaması dileğiyle Sivas katliamında hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyorum,” diyerek sözlerini tamamladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanı İsmail Kavurmacı da, gündem dışı konuşmasında Ramazan Ayı’nın sağlık bereket ve mutluluk içerisinde geçmesini temenni ettiğini söyledi.

Gündem dışı konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Meclisi olağan toplantısı maddelerin oylanmasının ardından sona erdi.