Spor kenti Nilüfer tesisleriyle büyüyor

Yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve spor tesisleriyle Nilüferlilerin sağlıklı bir yaşam sürmesi için çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi, tesisleşme yolunda hızla ilerliyor. Geçtiğimiz yıl temeli atılan Beşevler Jimnastik Spor Salonu, Beşevler İbrahim Yazıcı Stadyumu-Spor Salonu ve Gençlik Merkezi, Barış Spor Merkezi ve Gençlik Salonu’nun inşaatları yükselmeye devam ediyor.

Türkiye’nin ilk jimnastik salonunun temeli de sporun ve sporcunun dostu Nilüfer Belediyesi tarafından Beşevler Mahallesi’nde atıldı. 3 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa edilen ve toplamda 6 bin 500 metrekarelik kapalı alanda hizmet vermesi planlanan tesiste; bin 100 metrekarelik ana salonda, ulusal ve uluslararası yarışmalar düzenlenebilecek. Aynı zamanda 320 kişi seyirci kapasitesi olan ana salonda, sporcular uluslararası müsabakalar için antrenman yapabilecek. Nilüfer Belediyesi tarafından temeli atılan tesiste sporcular; judo-eskrim-güreş-karate salonu, büyük ve küçük olmak üzere iki aerobik salonu, tüm sporcu ve seyircilerin kullanabileceği kafeterya da yurttaşlara hizmet verecek.

Diğer bir taraftan Bursa’nın değerli isimlerine ahde vefa gösteren Nilüfer Belediyesi, Bursaspor’un Merhum Başkanı İbrahim Yazıcı’nın adını verdiği Beşevler Kent Meydanı kapsamında inşaatı devam eden İbrahim Yazıcı Stadyumu’nun da inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Beşevler Mahallesi’nde yapımı süren tesis, 8 bin 293 metrekare inşaat alanıyla 6 bin 923 kişilik kapasitesiyle Nilüferli sporseverlerin hizmetine sunulmak için gün sayıyor.

Her geçen gün hızla büyüyen Nilüfer’de bisiklet yolları, parkları, spor alanları, yürüyüş yolları, kapalı yüzme havuzları, spor salonlarıyla sporu kentin her köşesinde yapılır hale getirmek için çalışmalarını sürdüren Nilüfer Belediyesi, İbrahim Uyar İlköğretim Okulu Bahçesi’nde temeli atılan Barış Spor Salonu ve Gençlik Merkezi ile öncelikli olarak Barış, Ataevler, İhsaniye, Cumhuriyet ve Işıktepe Mahalleleri’nde bulunan okulların önemli bir ihtiyacını karşılayacak. 3 bin 400 metrekare alana sahip Barış Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’nde 500 kişi kapasiteli tribün, ayrıca bölge halkının da yararlanabileceği fitness salonu ve genç yeteneklerin eğitim alabileceği müzik eğitim odaları bulunacak.