Misi’ye dünya ölçeğinde dokunuş

Nilüfer Belediyesi Bursa’nın tarihi değerlerinden biri olan Misi’ye yeni bir çehre kazandırmak için kolları sıvadı. Dere kenarında bulunan özel mülkiyetteki çay bahçelerini yaptığı şuyulandırma çalışmalarıyla kamuya kazandıran Nilüfer Belediyesi, yapacağı rekreatif çalışmalarla bu alanları halkın kullanımına açacak. Hazırlanan proje çerçevesinde bölgeye yürüyüş yolu, park, piknik ve dinlenme alanları yapacak olan Nilüfer Belediyesi, doğayı tahrip etmeden, bölgedeki ağaçları da dikkate alarak, doğal dokuyu koruyacak.

Nilüfer Belediyesi ihalesi tamamlanan ve çalışmalara başlanan projeyle ilgili akademik odaların temsilcileriyle bir araya geldi. Bölge halkının da projeye destek verdiğini kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Burada amacımız tarihi geçmişe sahip olan Gümüştepe mahallemizin, yani eski ve günümüzde de kullanılan adıyla Misi’nin, kentin içerisinde rahatlıkla nefes alınabilecek bir görünüme kavuşmasıdır. Yıllardır Misi’de cephe sağlıklaştırma ve restorasyon çalışması yapıyoruz. Bu projeyle Misi daha nitelikli bir görünüme kavuşacak. Özel mülkiyette kamuya kazandırdığımız alanlar halkın kullanımına sunulacak. Bursa ile iç içe olan bu doğa harikası bölge, oluşacak alanla daha bir cazibe kazanacak. Böylelikle Misi dünya ölçeğinde bir yer olacak,” dedi.

Bozbey, bölgede yaşanan otopark sorunu için de çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Hazırlanan proje hakkında bilgi sahibi olan akademik oda temsilcileri de Bursa’nın tümüne yarar sağlayacak olan çalışmalara desteklerinin tam olduğunu dile getirdi.