Trafik mağduru can dosta Nilüfer’de yardım eli

Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarıyla Türkiye’ye örnek olan Nilüfer Belediyesi, kazaya maruz kalan bir sokak köpeğine el uzattı. Vatandaşlar tarafından yol kenarında bulunarak Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne getirilen talihsiz köpek, yapılan ilk kontrollerin ardından ameliyata alındı. Yapılan radyografik muayene sonucunda sol bacağında kırık tespit edilmesinin ardından ameliyata alınan köpek, daha sonra iç kanama ihtimaline karşı müşahede altına alındı.

Operasyonu gerçekleştiren Veteriner Hekimi Dr. Ayşe Yazıcı, “Hastamız merkezimize getirildiğinde genel durumu kötüydü. Yapılan radyolojik muayene sonrasında sol arka bacak Femur kemiğinde kırık tespit etmemiz üzerine operasyon kararı aldık. Köpeğimizin bacağına IM pin Fixation tekniği ile başarılı bir operasyon gerçekleştirdik. Hastamız ilerleyen dönemlerde uygulayacağımız fizik tedavi sonrasında yeniden bacağını kullanabilecek. Şu anda olası bir iç kanama riskine karşı gerçekleştirdiğimiz ilk müdahalenin ardından müşahede altında tutuyoruz. Talihsiz köpeği merkezimize ulaştıran duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz,” dedi.