Nilüfer’de hayata tutunan kirpiler doğayla buluştu

Annelerini trafik kazasında kaybeden ve Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’nde bakımları süren 8 yavru kirpi doğayla buluştu.

Nilüfer’de anneleri trafik kazasında ölen ve vatandaşlarca bulunan 8 yavru kirpi, hayvan bakım ve tedavi merkezine getirildi. Yaklaşık 3 ay boyunca burada biberonla beslenerek özel ortamda bakımı yapılan ikisi dişi altı yavru kirpi, 18 günlük olunca merkez bahçesinde gün ışığına çıkarıldı. Verilen laktozsuz sütü kendi başlarına içmeye başlayan yavrular, çimler üzerine dolaşarak çevreyi keşfetti. Her biri 500 ile 1000 gram arasındaki kirpi yavruları Atatürk Kent Ormanı’nda doğal hayata salındı.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi Müdürü Dr. Mürsel Büyükçoban yaptığı açıklamada, "Bir trafik kazası sonrası annelerinin ölümüyle ortada kalan yavru kirpiler 3 ay önce bize ulaştırıldı. Herhalde yağmurlarda yuvasını taşımaya çalışan anne, bir trafik kazasına kurban gitti. Yavruları tekrar doğaya kazandırmak amacıyla 3 aydır besledik. Şimdi doğal yaşamda kendi hayatlarını sürdürebilirler. 4 erkek 4 dişi olmak üzere burada doğal yaşama saldık. Merkezimizde bir adet daha yavru var. Onu biraz daha merkezimizde misafir edeceğiz. Zamanı gelince o da kardeşleri gibi doğaya salınacak,” dedi.

Ekipler doğaya su ve yem de bırakarak yavru kirpilerin rahat beslenmelerine olanak sağladı.