Sokak hayvanlarını gör ve koru

Nilüfer Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarına yönelik duyarlı projelerine bir yenisini daha ekliyor. Son günlerde trafik kazaları sonucu yaralanma ve ölümlerin artması üzerine Nilüfer Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü insanlarda duyarlılık ve dikkati arttırmak için ‘Sokak hayvanlarını gör ve koru’ sloganıyla proje üretti. Uyarıcı levhalar ilçenin çeşitli cadde ve ana arterlerine yerleştirilerek dikkati arttırmak isteniyor.

Nilüfer Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürü Mürsel Büyükçoban, “Müdürlük olarak sokak hayvanlarına yönelik halkın duyarlı olması için birçok proje ürettik. Son dönemlerde sokak hayvanlarının trafik kazlarına maruz kaldığını gördük. Bu konuda bir duyarlılık yaratmak istedik. Ana cadde ve yollarda ‘sokak hayvanlarını gör ve koru’ sloganıyla yeni bir proje geliştirdik. İnsanlarda duyarlılık ve dikkat uyandırmak için tabelalar oluşturduk. Ortalama ayda 20-25 civarında trafik kazası sonucu yaralı hayvan geliyor. Nilüfer’in çeşitli bölgelerinde uyarıcı levhalar koyuyoruz. İnsanlarımızı trafikte seyrederken daha duyarlı olmaya davet ediyoruz,” dedi.