Üniversite öğrencilerine Nilüfer’den destek

Öğrenci Yerleştirme Sınavı’yla birlikte puanların açıklanmasının ardından 2014-2015 eğitim ve öğretim yılı için üniversite kayıtları başladı. Nilüfer Belediyesi de her yıl olduğu gibi bu yıl da Uludağ Üniversitesi’ni kazanarak Bursa’ya kayıt yaptırmaya gelen öğrencilere 24 saat aralıksız destek hizmeti sunmak için harekete geçti. Nilüfer Belediyesi tarafından oluşturulan ekipler, Uludağ Üniversitesi’ni kazanan öğrencileri Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden karşılayarak kayıt olacakları bölüme kadar yardımcı oluyor. Uludağ Üniversitesi’nde 12 farklı noktada danışma hizmeti veren Nilüfer Belediyesi, kente yeni gelen öğrencilerin kayıt işlemlerini kolaylıkla tamamlamasını hedefliyor.

Nilüfer Belediyesi tarafından oluşturulan stantları ziyaret eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, öğrencilere destek vermekten mutluluk duyduklarını söyledi. Başkan Bozbey, “Şehrimize gelen öğrencilerimizin hepsine ‘Hoş geldiniz’ diyoruz. Öğrencilerin güzel bir ders yılına başlangıç yapmaları için onlara yardımcı olmak istiyoruz. Çünkü onların memnuniyeti, toplumun ve ailelerin memnuniyeti demektir. Öğrencilerimize gerçekten sahip çıkmamız gerekiyor. Barınma sorunlarıyla, sosyal ve kültürel sorunlarıyla ilgilenmek bizlerin görevi. Sorunların çözülmesi konusunda çeşitli projeler üretirken Nilüfer Belediyesi olarak özellikle Görükle bölgesinde öğrenci kenti oluşturma çabası içerisindeyiz ve uygulayacağımız projelerle birlikte öğrencilerimiz buradan ayrılırken dahi Nilüferlilik bilincini taşıyacaklar,” şeklinde konuştu.

75. Yıl Kazım Koyuncu Sanat Sokağı’na kurulan stantlar ile öğrenciler yerleşebilecekleri yurt ve apartları bir arada görerek daha iyi bir seçim yapma olanağı elde ederken, konut sahipleri de kendilerini tanıtma olanağı buluyor.  Nilüfer Belediyesi ayrıca, Görükle’nin dışında kampus içerisinde ve terminalde bulunan stantlarla Bursa’yı ve Nilüfer’i tanıtıcı bilgilendirmeler yapıyor.