Nilüfer Veteriner İşleri Müdürlüğü ilgi odağı oldu

Nilüfer’de fiziki hizmetlerinin yanı sıra doğa yaşamını da korumaya özen gösteren Nilüfer Belediyesi’nin çalışmaları, örnek alınmaya devam ediyor. Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nden Bursa’ya gelen yetkililer, Alaaddinbey Hizmet Binası’nda bulunan Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarını yerinde inceledi. Hayvan oteli, yoğun bakım ünitesi, tedavi merkezi ve barınma odalarıyla dikkat çeken Bakım Merkezi, Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaptan, Kırsal Hizmetler Müdürü Rafet Burak Özen ve beraberindeki heyet tarafından incelendi.

Merkezin Türkiye’nin çeşitli il ve ilçe belediyeleri tarafından sürekli ziyaret edildiğini belirten Veteriner İşleri Müdürü Dr. Mürsel Büyükçoban, Türkiye’ye örnek bir tesis oluşturduklarının altını çizdi. Büyükçoban, “Bakım merkezimiz ilk açıldığında Türkiye’de oluşturulmuş sistematik bir barınak yoktu. Tesislerimizi kurarak örnek bir merkez oluşturduk. Çeşitli kurumlarla karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Projelerin hazırlanmasında yurt içi ve dışında uygulanan projeleri edindiğimiz bilgi ve birikimlerle birlikte Nilüfer’de hayata geçiriyoruz ve hayvanların doğal yaşamını korumaya çalışıyoruz,” şeklinde konuştu.

Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün Bakım Merkezi’ni gezen Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaptan da hayvanlar için Eskişehir’de bir merkez kurmak istediklerini belirtti. Nilüfer Belediyesi’nin örnek çalışmalarını yerinde inceleyen heyet uygulanan projelere tam not verdi.