Nilüfer Kamp ve Karavan Tesisleri’ne yoğun ilgi

Nilüfer Belediyesi, bugüne kadar tesis olmadığı için Avrupa Kamp ve Karavancılar Federasyonu’nun haritalarıyla, karavan tatilcilerinin güzergâhında olmayan Bursa’yı, bu alanda en gözde uğrak yeri haline getirecek bir projeyi hayata geçirerek büyük bir eksikliği giderdi. Gümüştepe Mahallesi’nde 12 dönüm üzerinde yapılan Bursa’nın ilk kamp ve karavan alanı, geniş imkânları ve doğal güzelliğiyle karavan tutkunlarına ev sahipliği yapıyor. Gümüştepe Mahallesi’nde halı sahanın yanında bulunan 12 dönümlük alanda yapılan düzenlemeyle bölgeye 70 metrekare idari bina, 360 metrekare sosyal tesis, içinde yemek pişirme, çamaşır yıkama, duşların, tuvaletlerin olduğu 154 metrekare büyüklüğünde bir bina, karavan park alanları ve çadır kamp alanlarıyla 70 karavan kapasiteli dört dörtlük bir tesis kazandırıldı. Tesisin en önemli bir diğer özelliği ise, çocuklarını kampçılık ve doğayla tanıştırmak isteyen ailelerin, güvenli bir ortamda burada kamp yapmasını sağlayacak olması. Dünya standartlarında planlanan parkta kampçıların enerji ve haberleşme ihtiyaçlarının karşılanacağı ünitelere de yer verecek olan Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Çayı yanında düzenlenen karavan kamp alanı ile yerli ve yabancı karavancıları Bursa’ya çekiyor.

Fransız konuklardan tesislere övgü

Avrupa Kamp ve Karavancılar Federasyonu’nun haritalarında yer alan tesis, son olarak Fransa Kamp Karavan Federasyonu tarafından düzenlenen Paris-Pekin-İstanbul turuna katılan 21 karavancıyı ağırladı. 6 Haziran-14 Eylül arasında düzenlenen turun finali olan İstanbul öncesi son durak olarak Bursa’ya uğrayan ekip, geceyi Nilüfer Belediyesi Kamp ve Karavan Tesisleri’nde geçirdi. Gördükleri manzara ve sağlanan imkânlardan dolayı Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür eden Fransız karavan tutkunları sabah saatlerinde İstanbul’a doğru yola çıktı.