Alzheimer hastalarına derman olacak proje Nilüfer’de hayat bulacak

Nilüfer Belediyesi, Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu ONKO-DAY/LIONS Hasta Konukevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ardından anlamlı bir projeye daha imza atıyor. Özlüce’de yapılması planlanan Alzheimer Hastaları Yaşlı Bakım Evi’nin protokolü Nilüfer Belediyesi’nde yapılan törenle imzalandı. 3 yıl içerisinde tamamlanacak olan merkezde gece-gündüz toplam 300 hastaya hizmet verilmesi hedefleniyor.

İmza töreni öncesi projenin amacı ve detayları hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Bozbey, “Çağımızın en yaygın görülen hastalıklarından biri olan Alzheimer, kişiyi bakıma muhtaç kılması sebebiyle pek çok insanın da hayatını derinden etkiliyor. Gelişen teknoloji ve sağlıkta yaşanan ilerlemeler dolayısıyla, kişilerin yaşam süresi uzarken yepyeni sorunlar karşımıza çıkıyor. Üstelik günümüzün koşullarında aileler giderek küçülüyor. Evdeki yetişkinlerin ekonomik ve sosyal koşullar nedeniyle çalışmak zorunda olmaları çocuk bakımı kadar, yaşlı bakımını da bir sorun haline getiriyor. Bize bu konuda çok fazla talep geliyor. Tanık olduğumuz durumlar da özellikle ileri yaştaki bakıma muhtaç bireylerin hizmet alacağı bir merkeze duyulan büyük ihtiyacı gözler önüne seriyor. Bu nedenle, Lions 118 K Federasyonu’nun da büyük desteğiyle, Nilüfer Belediyesi & Lions 118K Federasyonu Alzheimer Hastaları Yaşlı Bakım Evi için kolları sıvadık. Özlüce’de yapılacak olan Bakımevimiz, yaklaşık 3 yıl içerisinde tamamlanacak ve binanın yapımında bağışları ile katkıda bulunan isimler, binada uygun bir yerde asılacak panoya yazılacak. Alzheimer Hastaları Yaşlı Bakım Evi’nin işletmesi ise Belediyemiz tarafından yapılacak. Federasyonumuzda burada yönetimsel anlamda söz sahibi olacak. Buranın gelişimi ve faaliyet alanlarının iyileştirilmesi konularında bize katkı sunacak,” dedi.

Projenin gece ve gündüz olarak hizmet vereceğinin altını çizen Bozbey, “Projemiz hem gündüz bakımevini hem de bağımsız yataklı bölümü içeriyor. Toplamda gece gündüz 300 hastaya hizmet verebilecek kapasitede olacak. Alzheimer hastalarının tüm bakımlarının üstlenileceği bakımevinin, bu konuda çok önemli bir merkez olacağına inanıyorum. Lionslarla daha önce de yine çok güzel bir işbirliği örneği sergiledik ve onkoloji hastalarının için Onko-Day’ın da içinde olduğu hasta konukevini yaşama geçirdik. Şimdi, Nilüferliler olarak Alzheimer eviyle de yine fark yaratacağımıza inanıyorum. Bu proje sadece bir yapıdan ibaret olmayacak. Burada bu hastalığa neden olan faktörlerle ilgili eğitici ve bilinçlendirici çalışmalarda yapılacak,” diye konuştu.

Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Dönem Başkanı Nejat Yahya da anlamlı bir projenin ortağı olmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, “Ben Alzheimer hastası olan bir annenin evladıyım. Bu hastalığı yaşayan ve yakınlarının sorunlarını çok iyi biliyorum. Nilüfer Belediyesi ile çok anlamlı bir projeye daha imza atmanın onurunu yaşıyoruz. Kızılay ile bir süredir bu hastalık ve yakınlarına yönelik eğitim faaliyetlerine imza atıyoruz. İnsanlık adına çok iyi bir hizmeti hayata geçireceğimize inanıyorum,” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve Nejat Yahya iş birliği protokolüne imza koydu.