Nilüfer Belediyesi, Halkın Evi'ne taşınıyor

Nilüfer Belediyesi, İhsaniye’de kent meydanı düzenlemesi ile bir bütün olarak tasarlanan ve tüm birimleri aynı çatı altında toplayarak, hizmet etkinliğini artıracak şekilde planlanan yeni binasına taşınıyor. Yeni hizmet binası, 2-3 Ekim Perşembe ve Cuma günü taşınma işlemlerinin ardından Kurban Bayramı’ndan sonra 8 Ekim’de Nilüferliler’e hizmet vermeye başlayacak.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Nilüferlilere daha iyi hizmet vereceklerini belirtti. Bozbey, “Yıllardır vatandaşlarımızla birlikte Nilüfer Belediyesi’ni Öncü ve Lider yapmak için çaba gösterdik ve sonuçta bu güne kadar hiçbir belediyenin ulaşamadığı başarılara ve ödüllere kavuştuk. Ancak bu durum bize daha da sorumluluk yükledi. Çünkü gelinen bu noktayı daha yukarı çıkarmak ve Nilüferlileri gülümsetmek ve gülümsetmeye devam ettirmek sorumluluğundayız. Şimdi yeni hedeflerimize yeni binamızda ulaşmaya çalışacağız” diye konuştu. Başkan Bozbey, taşınma dolayısıyla iki gün süreyle hizmet veremeyeceklerini belirterek, “Bu konuda göstereceğiniz anlayış için şimdiden teşekkür ediyorum. 8 Ekim’den itibaren halkımızla İhsaniye Meydanı’nda inşa edilen “Halkın Evi” adını verdiğimiz yeni hizmet binasında bulaşacağız. İlk dönemde eksikler, sıkıntılar, aksaklıklar olacaktır. Bu sorunları Nilüferliler’in sabrı ve hoşgörüsüyle aşacağımıza yönelik inancım sonsuzdur. Nilüferliler’i Ekim Ayı’nın ilk haftasından itibaren Halkın Evi’ne, Nilüfer Belediyesi’nin yeni hizmet binasına bekliyoruz,” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin yeni hizmet binası, 21 bin metrekare alan üzerinde meclis ve sergi salonları, basın merkezi, otopark ve modern yapısıyla Nilüferlilere daha nitelikli hizmet verecek. Bina, toplumun tüm kesimiyle demokratik bir buluşma ortamı sağlayarak yurttaşlara kaliteli hizmet sunacak. Binada idari birimlerin yanı sıra milletvekilleri, muhtarlar ve sivil toplum örgütlerinin de odaları bulunuyor. Binada TBMM’de grubu bulunan partilerin Bursa milletvekilleri de kendilerine ayrılan özel odalarda vatandaşlarla görüşme yapabilecek.

Nilüfer Belediyesi’nin yeni hizmet binasının önünde 17 bin metrekarelik meydan adeta demokrasi alanı olacak. Dünyanın dört bir yanından ülkelerin bayraklarının yer alacağı alan, çeşitli dillerden “barış” ve “sevgi” yazılarıyla donatılacak.

Nilüfer Belediyesi’nin yeni hizmet binası çevre duyarlılığı konusunda da örnek olacak. Bina kısa süre içerisinde güneş ve rüzgâr enerjisinden yararlanarak kendi enerjisini üretecek.

Nilüfer Belediyesi 2-3 Ekim tarihleri arasında taşınma işlemleri dolayısıyla hizmet veremeyecek.

Nilüfer Belediyesi’nin yeni adresi ise şu şekilde olacak: İhsaniye Mah. Nilüfer Cumhuriyet Meydanı No:2 A/2 B Blok Nilüfer/Bursa (Vergi Dairesi karşısı)